Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Wereldhulp Weken 2009. Van 6 juli t/m 26 september 2009 vinden de Wereldhulp Weken plaats. Centraal staat iedereen die zijn of haar steentje bijdraagt aan de Millenniumdoelen. Bijvoorbeeld met acties in Nederland, met hulp en uitwisseling............... .. in een ontwikkelingsland, bedrijven die zich aansluiten en de media die extra aandacht geeft. Kortom: in de zomerperiode zullen er zoveel mogelijk mensen geïnformeerd en betrokken worden bij ontwikkelingsprojecten wereldwijd.

Goudse scoort in Kenia

JoHo en de Goudse werken al jaren samen en zorgen ervoor dat veel backpackers, wereldreizigers, vrijwilligers en au pairs veilig en verzekerd op pad en aan het werk gaan. Vanuit deze samenwerking kent de Goudse ook het uitgebreide JoHo-netwerk; de goede doelen, stichting en projecten die zich inzetten voor een betere wereld. Zo ook stichting Wanawa die samenwerkt met Moving the Goal Posts (MTG) in Kilifi, Kenia. De Goudse was zeer geïnspireerd door dit initiatief en steunt JoHo en Wanawa  bij de ontwikkelingen van dit project.
vrijwilligerswerkinhetbuitenland.nl - wereldhulpweken.nl

Wereldbanen

Er zijn weer veel verschillende functies voor wie in het buitenland aan de slag wil. Natuurlijk zijn er banen voor de lange termijn maar voor wie een zomerbaan zoekt is dit het moment om het te regelen. Schrijf je in voor de JoHo Work Abroad Service voor o.a.Animator, Kinderanimator in diverse landen, Recreatiemedewerker in Europa, Entertainer, Horecamedewerker, Hostess of reisleider, Medewerker summercamp, Sportleider....


In the Spotlight: Stagiair in Kenia

Met spoed stagiaires gezocht voor diverse belangrijke projecten (bijv. bij een kleine kliniek, een landbouwproject of een bijzonder weeshuis) in het opkomend support center Kenia, dat momenteel bezig is zich uitstekend te ontwikkelen en een netwerk te vormen aan de Keniaanse kust.
Daarnaast kun je er ook als vrijwilliger terecht en kun je via het Kenya center ook je safari"s boeken, taalreizen doen en je hele vakantie laten verzorgen!
stagelopeninhetbuitenland.nl  - betaaldwerkinhetbuitenland.nl

ReizenFaire Safari"s

In Kenia vind je een van de JoHo partners. Zij zijn gevestigd in Kilifi: een uitstekende uitvalbasis voor de Keniaanse kuststreek. Het beroemde eilandje Lamu ligt iets hoger, Malindi (een grote, gezellig badplaats) ligt in de buurt en via het iets lager gelegen Mombasa kan je richting Tanzania & Zanzibar trekken. Daarnaast is het een vertrekpunt voor safari"s naar Tsavo National Park en de vogelspotgebieden in deze streek.
Bij Edu-Tour boek je via het Kenya center bijzondere en persoonlijke tours. Bijvoorbeeld:
- Transport (door heel Kenia)
- Autohuur
- Stadstour
- Mee-eten bij een lokale familie
- Mee-slapen bij een lokale familie
- Safari"s
- Duik- & snorkeltochten
- Diepzeevissen (op aanvraag)

Met WereldActief naar Kenia

WereldActief heeft haar balies geopend! Om dit te vieren krijg je tijdelijk een ISIC of IYTC cadeau bij een boeking of kun je kiezen voor de gratis Travel Kit met handige reisartikelen én een waardebon waarmee je 20% korting krijgt op alle artikelen in de JoHo centers.
Extra: € 25,- korting op iedere vliegticket-boeking!!
Kom naar de JoHo centers en boek:
2 weekse Kenia Wildlife Expeditie: Helpen de wildlife van Kenia te beschermen? Meedoen aan onderzoek naar walvissen, dolfijnen en apen, en de bevolking helpen haar leefomgeving te beschermen? Dat kan als je meedoet aan de WereldActief Kenia Expeditie. Je verblijft op het paradijselijke eiland Wasibi en op plekken meer landinwaarts. Geniet van een tropisch paradijs met mooie witte stranden. In dit gebied leven onder meer dolfijnen, walvissen, zeeschildpadden, colobusapen en andere bijzondere diersoorten. De natuur langs de kust van Oost-Afrika heeft zwaar te lijden onder overbevissing, vervuiling en de toeristenindustrie. Dit heeft grote impact op de biodiversiteit. Door middel van onderzoek en samenwerking met de lokale gemeenschap wil het project komen tot verantwoord en duurzaam ecotoerisme.
Reisbijdrage: je neemt deel vanaf € 975
Extra: Je kan 2, 5 of 10 weken deelnemen, er gelden speciale startdata. De vlucht regel je los via WereldActief.
wereldactief.nl - reizeninhetbuitenland.nl

Groen en Fair: tassen van JoHo

"Wil je er een plastic tasje bij?". Heb jij dit vandaag ook al in verschillende winkels gehoord?Bedacht je je wat een verspilling dat eigenlijk allemaal was?
Neem jouw spullen dan voortaan mee in een echte Fair Trade Bag.
Voor een paar euro extra krijg je in de JoHo centers aan de kassa  een mooie, duurzame tas. Deze is speciaal in Kenia voor JoHo ontworpen en gemaakt door de vrouwen van de Rukia Tailoring School.
meeneemlijst.nl - johocenters.org


JoHo Abroad Service en WereldActief inloopdagen

Heb je buitenland-plannen? kom dan eens binnenlopen en laat je informeren.
Amsterdam: elke woensdagmiddag
Utrecht: elke donderdagmiddag
Rotterdam: elke vrijdagmiddag
Leiden: elke Zaterdag
Let op: WereldActief staat open voor iedereen; de JoHo Abroad Services alleen voor leden en deelnemers

joho.nl

Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com