Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

De gouden zandstranden van de Algarve zijn nog veiliger en schoner dan ooit. Dit jaar telt de zuid Portugese regio 69 stranden die bestempeld zijn met het exclusieve eco-label: Blauwe Vlag.

Deze milieuonderscheiding is een internationaal herkenbaar kwaliteitssymbool voor schone en veilige stranden.

Met de aanwinst van 15 Blauwe Vlag stranden ten opzichte van 2009, is de Algarve koploper in eigen land. Deze Blauwe Vlag status is een goede aanvulling op de huidige reputatie; de kust staat namelijk bekend om haar adembenemende brede zandstranden met fascinerende rotspartijen in combinatie met het hoogste aantal zonne-uren in Europa.

Albufeira, die veruit van de meeste Blauwe Vlag stranden is voorzien, te weten 19, is al jaren populair bij vakantiegangers. Vooral bij families is de badplaats in trek. Dit komt mede dankzij de diverse  restaurants en bars en vele winkels en watersportmogelijkheden die Albufeira biedt.

Na Albufeira volgen de regio’s Vila do Bispo met 9 en Loulé met 7 Blauwe Vlag stranden. Faro, Lagoa, Tavira en Vila Real de Santo António tellen elk 4 Blauwe Vlag stranden. En dit is enkel een greep uit de reeks kwaliteitsstranden die de Algarve rijk is.

De Blauwe Vlag organisatie stelt strenge eisen om het eco-label te mogen voeren. De belangrijkste criteria zijn toegespitst op onderwerpen als milieu, de kwaliteit van het (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. Elk jaar wordt aan de hand van controles opnieuw beoordeeld of de stranden en jachthavens nog voldoen aan de vereisten. Kijk voor meer informatie op www.visitalgarve.pt of www.algarvepromotion.pt.

 

Over de Algarve

De Algarve wordt aan twee kanten door de Atlantische Oceaan omgeven. Door de gunstige ligging heeft de Algarve een heerlijk klimaat: zonnige zomers, niet te koude winters en er waait altijd een Atlantisch briesje. Naast het uitstekende klimaat is de Algarve bekend om haar prachtige stranden, witte huisjes, smakelijke wijnen en het vrolijke temperament van de lokale bewoners. In de pittoreske dorpjes kan je de Moorse invloeden in de lokale kunst en architectuur ontdekken en opgaan in de emotionele klanken van de authentieke fado muziek. Meer (reis)informatie over vakantie, evenementen en vrije tijd in de Algarve bezoek www.algarvenu.nl en www.algarvepromotion.pt.

Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com

Algarve accommodatie