Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Een tropisch toevluchtsoord om heerlijk rond te fladderen. De Carbet amazonien is een boerderij van 1150 m2 waar tropische en uit het Palearctisch gebied afkomstige vlinders worden gekweekt.

Van deze vlinders met hun bijzondere kleuren zijn er meer dan 500 te ontdekken in de tropische serre. Patrick, een landschapsdeskundige van beroep die zich als hobby in insecten heeft verdiept, kweekt in zijn boomkwekerij met zeldzame planten meer dan 40 soorten van deze bijzondere vlinders en weet alles over hun voortplanting. Tijdens de leg, de geboorte en de eerste uren van hun leven worden de vlinders in de broedkast bestudeerd om zo de complexiteit en de magie van hun gedaanteverandering te doorgronden. Een tropisch paradijsje om de natuur beter te begrijpen…

De vlinders ontwikkelen zich, eten en planten zich in totale vrijheid voort. Dit proces verloopt op een natuurlijke manier in deze enorme ruimte. Het bezoekerstraject is op een logische manier opgebouwd. Hierbij wordt de ontwikkeling van de vlinder gevolgd: de leg, ontwikkeling van de rups in verschillende stadia, de verpopping, de geboorte, de paring…alles is te zien en alle zintuigen staan op scherp.


Tijdens de warmste uren van de dag speelt zich een kleurig ballet voor je ogen af. Voor het geval u zich wel eens afvraagt hoe lang een vlinder leeft, waarmee hij zich voedt en waarom je het poeder van zijn vleugels niet mag aanraken of als u gewoon erg kunt genieten van de wonderen van de natuur is deze betoverende en leerzame plek is van april tot november geopend.
Le Carbet Amazonien
Quartier Saint-Paul, Route de Pernes les Fontaines - D 938  - 84740 Velleron
T. +33(0)9 71 57 79 87
- www.lecarbetamazonien.fr

Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com