Californië is een van de vijftig staten van de Verenigde Staten van Amerika.

Apothicairerie in l'Hôtel-Dieu in Baugé - deze apotheek is ontstaan tussen 1675 en 1700.

Manhattan is een eiland en een van de vijf stadsdelen van New York.

New York en Midtown Manhattan een aantrekkelijke buurt voor iedereen

Even een reis willen plannen of een wat langere fietstocht willen maken en weten wat de afstand is. In onderstaande kaart kun je een beginpunt opgeven en een eindpunt en de afstand en de route wordt keurig voor je berekend. Alle plaatsnamen, postcodes, bezienswaardigheden, namen van regios en eilanden - kortom alles wat Google in de kaaren heeft staan - kan gebruikt worden bij het invullen.

Lees meer: Vakantietrip - fietstocht - even snel de afstand proberen in te schatten

Verdwenen dorpen in Nederland

Er gaat een wereld open voor degene die zich verdiept in het onderwerp van de verdwenen dorpen in Nederland. Een wereld van grote en kleine gebeurtenissen en spannende verhalen. Maar ook een wereld van veel narigheid en ellende voor de inwoners van de dorpen die om wat voor reden dan ook moesten verdwijnen.

Lees meer: Verdwenen dorpen in Nederland - je kunt ze niet meer bezoeken!!

Als je van fietsen in de stad houdt, dan heeft Cycledo mooie voorbeelden van routes die al een keer gereden zijn: met kaart EN video. Cycledo heeft al een aantal kaarten en routes die je kunt verkennen. Boven de kaart staat de button "Explore" - vul de naam van je stad in en kijk welke routes er zijn . . .
Lees meer: Fietsen in de stad - Cycledeo.com heeft mooie voorbeelden MET kaart

Het OECD 'Programme for International Student Assessment' (Pisa) analyseert de onderwijsrankings van landen in de wereld op basis van bijvoorbeeld rekenen en taal (lezen). In 2015 zijn de resultaten uitgegeven en zichtbaar in interactieve kaarten.

Lees meer: Het onderwijsniveau van landen op kaart - op basis van het OECD 'Programme for International...

Florida is een staat van de Verenigde Staten. Florida ligt in het zuidoosten van het land en heeft een subtropisch klimaat. Veel gepensioneerde Amerikanen vestigen zich mede daarom in Florida. De naam van de staat is afgeleid van de Spaanse naam La Florida (De Bloemrijke), waarbij de klemtoon echter niet op de i maar op de o is komen te liggen. De meest gesproken talen zijn Engels en Spaans.

Lees meer: Florida - de voornaamste bezienswaardigheden op kaart - Google Maps

Berlijn (Duits: Berlin) is de hoofdstad van Duitsland en als stadstaat een deelstaat van dat land. Met 3.437.916 inwoners is Berlijn tevens de grootste stad van het land en de op één na grootste stad in de Europese Unie. De stad ligt in het noordoosten van Duitsland, aan de rivier de Spree en wordt omsloten door de deelstaat Brandenburg, waarvan ze sinds 1920 geen deel meer uitmaakt.

Lees meer: Top bezienswaardigheden in Berlijn op kaart - Google Maps - met districten

Bezienswaardigheden in Lissabon - op kaart - Google Maps

Lissabon (Lisboa in het Portugees) is de hoofdstad en de grootste stad van Portugal. De agglomeratie telt zo'n 2.900.000 inwoners. De stad ligt in het westen van het Iberisch Schiereiland op de rechteroever van de Taag, op korte afstand van de Atlantische Oceaan, in de streek Estremadura. Lissabon is de meest westelijke grote stad en hoofdstad van continentaal Europa. [kaart van Lissabon met bezienswaardigheden]  [kaart met hotelaccommodatie in Lissabon]

Lees meer: Bezienswaardigheden in Lissabon - op kaart - Google Maps

Bezienswaardigheden in Madrid op kaart

Madrid is de hoofdstad en grootste stad van Spanje. De stad is tevens een gemeente en ligt in het midden van het land, op de Spaanse Hoogvlakte. Het is de op twee na grootste stad van de Europese Unie en een zogenaamde bèta-wereldstad. Madrid is de hoofdplaats van de gelijknamige autonome regio. kaart - Google maps

Lees meer: Bezienswaardigheden in Madrid op kaart - Google Maps

VentuSky allows you to view a mapped forecast of the weather for any location in the world for over a week ahead. One of the most impressive features of VentuSky is the wind speed option which visualizes wind direction & speed on the map with animated streamlines. As well as wind forecasts the map allows you to view forecasts for temperature, cloud cover, precipitation, air pressure and snow cover.

Lees meer: Mooie weerkaart van Europa - VentuSky - op Google Maps

Bereken de afstand tussen 2 plaatsen - hemelsbreed en over de weg
Booking.com
Lees meer: Bereken de afstand tussen 2 plaatsen - hemelsbreed en over de weg

Grand Canyon in Arizona op kaart - Google Maps

De Grand Canyon is een zeer brede en diepe kloof in het noorden van de Amerikaanse staat Arizona. In de loop van miljoenen jaren heeft het water van de Colorado deze kloof in het landschap doen ontstaan. Deze extreme erosie werd mogelijk doordat het gebied waarin de kloof ligt steeds verder omhoog rees. De Colorado erodeert ongeveer 16 cm per 1000 jaar. De canyon is ongeveer 435 kilometer lang en heeft een breedte die varieert tussen 15 en 29 kilometer. Het gesteente dat nu bloot komt te liggen is volgens metingen circa 2 miljard jaar oud. De geologische structuur is onderdeel van de Grand Staircase.

Lees meer: Grand Canyon in Arizona op kaart - Google Maps

Dubai skyline 2015Als u het spannend vindt om tijdens een reis de bestemming vanaf het hoogste punt te bekijken dan vindt u hier een overzicht op kaart.In deze kaart een overzicht van de hoogste gebouwen ter wereld. Constructies zonder verdiepingen, zoals zendmasten en uitzichttorens, worden niet meegerekend als gebouw. Het is niet altijd even duidelijk tot welke hoogte wordt gerekend.

Lees meer: De hoogste wolkenkrabbers op kaart - Google Maps

starwarsDe nieuwe Star Wars film komt er weer aan. Tijd om de omgeving te verkennen in Star Wars sfeer. Star Wars: Episode VII: The Force Awakens is een toekomstige film, en het nieuwste deel uit de succesvolle filmfranchise bedacht door George Lucas. De film wordt geregisseerd door J.J. Abrams en geproduceerd door Lucasfilm, Walt Disney Pictures en Bad Robot Productions. Het scenario van de film is geschreven door Michael Arndt, Lawrence Kasdan en J.J. Abrams. Toen bekendgemaakt werd dat er een nieuwe film zou worden gemaakt, kwamen er geruchten op gang over de terugkeer van Harrison Ford, Carrie Fisher en Mark Hamill (de oorspronkelijke acteurs). Op 29 april 2014 werd dit bericht na jarenlange speculatie bevestigd door de producenten. De teaser trailer verscheen op 28 november 2014

Lees meer: Streetview vanuit ruimtevaartuig van Star Wars - Amsterdam

VULKANEN NACHTDeze kaart met vulkanen omvat vulkanen waarover een artikel in het Smithsonian Volcano Information systeem bestaat - inclusief slapende, dode, ondergrondse en onderzeese vulkanen. Let op: het bestand voor het maken van de kaart is 4 Mb groot - dus het laden van de kaart kan even duren. Vulkanisme is een verzamelnaam voor geologische processen aan het oppervlak, die het gevolg zijn van het omhoog komen van heet materiaal uit het binnenste van een planeet.

Lees meer: Alle vulkanen wereldwijd op kaart - Google Maps

oppervlakte landenDeze kaart van landen naar totale oppervlakte is, op een enkele uitzondering na, gebaseerd op gegevens van de Verenigde Naties van 2013. Alleen onafhankelijke landen, landen die deels door de international gemeenschap als onafhankelijk zijn erkend en afhankelijke landen worden getoond. Overzeese gebieden die integraal onderdeel uitmaken van een land worden bij het desbetreffende land gerekend. Het oppervlak van de gehele Aarde is ongeveer 510 miljoen km². Daarvan beslaat het vastelandgedeelte ongeveer 29%, oftewel ongeveer 150 miljoen km².

Lees meer: Oppervlakte van alle landen op een kaart - Google Maps

relief aardeHet reliëf is in de aardrijkskunde het geheel van hoogtes en laagtes in het landschap, dat samen de verticale dimensie van het landschap vormt. Reliëf bestaat niet alleen uit het hoogteverschil tussen punten, maar ook uit de helling, de horizonlijn en de absolute hoogte van het oppervlak ten opzichte van het zeeniveau. De hoogte en hoogteverschillen in een landschap worden op het land vastgesteld door het meten van de hoogte. Onder water gebeurt dit door het meten van de diepte (dieptemeting of bathymetrie).

Lees meer: Hoogste punt in alle landen - op kaart - Google Maps

China ,  India ,  Verenigde Staten ,  Indonesië ,  Brazilië ,  Pakistan ,  Nigeria ,  Bangladesh ,  Rusland ,  Japan ,  Mexico ,  Filipijnen ,  Ethiopië ,  Vietnam ,  Egypte ,  Turkije ,  Duitsland ,  Iran ,  Congo-Kinshasa ,  Thailand ,  Frankrijk ,  Verenigd Koninkrijk ,  Italië ,  Myanmar ,  Tanzania ,  Zuid-Korea ,  Zuid-Afrika ,  Spanje ,  Colombia ,  Kenia ,  Oekraïne ,  Argentinië ,  Algerije ,  Polen ,  Oeganda ,  Soedan ,  Canada ,  Marokko ,  Irak ,  Afghanistan ,  Nepal ,  Peru ,  Maleisië ,  Oezbekistan ,  Venezuela ,  Saoedi-Arabië ,  Jemen ,  Ghana ,  Noord-Korea ,  Mozambique ,  Taiwan* ,  Madagaskar ,  Kameroen ,  Ivoorkust ,  Australië ,  Sri Lanka ,  Roemenië ,  Angola ,  Burkina Faso ,  Syrië ,  Kazachstan ,  Niger ,  Malawi ,  Chili ,  Nederland ,  Mali ,  Ecuador ,  Cambodja ,  Guatemala ,  Zambia ,  Zimbabwe ,  Senegal ,  Rwanda ,  Zuid-Soedan ,  Guinee ,  Tsjaad ,  Cuba ,  Tunesië ,  Portugal ,  Griekenland ,  Bolivia ,  Tsjechië ,  België ,  Somalië ,  Burundi ,  Dominicaanse Republiek ,  Benin ,  Haïti ,  Hongarije ,  Zweden ,  Azerbeidzjan ,  Wit-Rusland ,  Honduras ,  Oostenrijk ,  Zwitserland ,  Tadzjikistan ,  Jordanië ,  Israël ,  Togo ,  Servië ,  Hongkong ,  Bulgarije ,  Laos ,  Paraguay ,  Papoea-Nieuw-Guinea ,  Eritrea ,  etc........

Lees meer: Wereldkaart waar Booking.com meer dan 800.000 accommodaties heeft

Afghanistan ,Armenië ,Azerbeidzjan ,Bangladesh ,Bhutan ,Brunei ,Cambodja ,China ,Cyprus ,Egypte ,Filipijnen ,Georgië ,India ,Indonesië ,Irak ,Iran ,Israël ,Japan ,Jemen ,Jordanië ,Kazachstan ,Kirgizië ,Koeweit ,Laos ,Libanon ,Maldiven ,Maleisië ,Mongolië ,Myanmar ,Nepal ,Noord-Korea ,Oezbekistan ,Oman ,Oost-Timor ,Pakistan ,Palestina ,Qatar ,Rusland ,Saoedi-Arabië ,Singapore ,Sri Lanka ,Syrië ,Tadzjikistan ,Taiwan ,Thailand ,Turkije ,Turkmenistan ,Verenigde Arabische Emiraten ,Vietnam ,Zuid-Korea

Lees meer: Google Maps van Azie met hotels per land

De meeste oude culturen bouwden hun astronomische observatoria, tombes, tempels, pyramiden etc. zodanig dat uitgelijnd waren met de zonnewendes en de equinoxen. Ook de Maya’s hadden inzicht in het cyclische karakter van de tijd, getuige hun uitgebreide kalendertellingen gekoppeld aan de voor hun belangrijkste god, de Zon (Kin). Daarom hielden de Maya's zich sterk bezig met de hemel en de bewegingen van de planeten. Na onderzoek van Maya steden door archeologen is duidelijk geworden dat het ontwerp en de ligging van de tempels en piramiden, zoals die van Chichén-Itza, ook voor dit volk uitermate belangrijk was en op een of andere wijze gebaseerd waren op astronomie en astrologie.

Lees meer: Astronomische alignments in de wereld - op Google Maps

De Bijbel is het heilige boek van de christenen. Het woord 'bijbel' stamt van het Griekse woord βιβλία biblia (boeken), dat een meervoud is van βιβλίον biblion (boek; oorspronkelijk het verkleinwoord van βίβλος dat papyrus(plant) of boek betekent). Deze betekenis gaat weer terug op de Fenicische stad Byblos, die een omslagplaats was voor bast, de grondstof voor papyrus.

Lees meer: De bijbel - interessante lokaties op Google Maps

apple holidayER zijn zeker een veertigtal  Flagship Stores op 5th Avenue. Apple Store Armani Bergdorf Goodman Breguet Bulgari De Beers Dolce & Gabbana Gucci Guess H&M Harry Winston Karen Millen Lego Lord & Taylor Louis Vuitton Mac Marimekko Michael Kors Michel Cluizel Omega Origins Piaget Prada Ralph Lauren Redken Rolex Saks Fifth Avenue Sephora Stuart Weitzman Tagheuer Ted Baker Teuscher Tiffany & Co. Tissot Tommy Bahama Topman Uniqlo Van Cleef & Arpels Zegna. Een aantal hiervan staat op deze kaart.

Lees meer: Shoppen op 5th Avenue - New York - op Google Maps

top beachesTop 25 stranden op Google Maps: Baia do Sancho - Fernando de Noronha, Brazilië, Grace Bay Turks-en Caicoseilanden, Lampedusa, Islands of Sicily, Playa Paraiso Beach - Cayo Largo, Cuba , Playa de Ses Illetes Formentera Balearen, Anse Lazio - Seychellen, White Beach Boracay, Aklan, Flamenco Beach Ruerto Rico, Whitehaven Beach Whitsunday Island, Elafonissi Greece, Camp's Bay Beach - South Africa, Radhanagar Beach Havelock Island, Andaman and Nicobar Islands, Woolacombe Beach Woolacombe, Verenigd Koninkrijk, Siesta Beach Florida, West Bay Beach Honduras, Cayo de Agua - Los Roques National Park, Venezuela, Manuel Antonio Nationaal Park, Costa Rica, Nai Harn Beach - Rawai, Thailand, Sharm El Luli - Marsa Alam, Egypte, Iztuzu Beach Dalyan, Turkije, Playa Paraiso Tulum Mexico, Diani Beach Kenia, Eagle Beach Aruba,

Lees meer: Top 25 mooiste stranden op Google Maps

Berlijn telt vele belangrijke bezienswaardigheden, waaronder: Altes Stadthaus, Berlijnse Muur, Bondskanselarij, Botanische tuin, Brandenburger Tor aan de Pariser Platz, gebouwd in 1788, Checkpoint Charlie in de Friedrichstraße, sinds 1961, Charité, Deutsches Theater Berlin in de Schumannstraße, gebouwd 1850, Dierentuinen: Zoologischer Garten en Tierpark Friedrichsfelde, East Side Gallery, Fernsehturm, de 365 meter hoge televisietoren nabij de Alexanderplatz, Funkturm, Grunewald, Haus der Kulturen der Welt, Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche..............

Lees meer: Berlijn - een aantal toppers op kaart

Berlijn telt in totaal meer dan 170 musea. Op het Museumsinsel, het noordelijke punt van het eiland in de Spree, bevindt zich een vijftal musea:, Alte Nationalgalerie, gebouwd tussen 1867 en 1876, Altes Museum, gebouwd tussen 1825 en 1828, tot 1845 Königliches Museum genoemd, Bode-Museum, gebouwd tussen 1897 en 1904, voor de beeldencollectie van Wilhelm von Bode, Neues Museum, gebouwd tussen 1843 en 1855..........

Lees meer: Berlijn - Museum eiland - Museum Insel op kaart

Berlijn telt vele belangrijke bezienswaardigheden, waaronder: Altes Stadthaus, Berlijnse Muur, Bondskanselarij, Botanische tuin, Brandenburger Tor aan de Pariser Platz, gebouwd in 1788, Checkpoint Charlie in de Friedrichstraße, sinds 1961, Charité, Deutsches Theater Berlin in de Schumannstraße, gebouwd 1850, Dierentuinen: Zoologischer Garten en Tierpark Friedrichsfelde, East Side Gallery, Fernsehturm, de 365 meter hoge televisietoren nabij de Alexanderplatz, Funkturm, Grunewald, Haus der Kulturen der Welt, Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche..............

Lees meer: Berlijn - Top 10 bezienswaardigheden op kaart

Meer artikelen...