Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

Op deze Spelen staan 28 olympische sporten op het programma.

Peru-campagne - ‘’Toegewijd aan jou, toegewijd aan de wereld’’

Het Franse Lille ligt op de grens met België en heeft daarom ook Vlaamse invloeden

De 49-Mile Scenic Drive (ook bekend als de  49-Mile Drive) in en rond  San Francisco laat de voornaamste attracties en historische objecten in de omgeving van de stad zien. De route is geopend op 14 september 1938 ter promotie van de Golden Gate Expositie in 1939. De route geeft zicht op de net geopende Golden Gate Bridge (1937) en de Bay Bridge (1936). De route eindigt op de terreinen van Treasure Island.

Lees meer: 49 miles drive in Californie

VULKANEN NACHTDeze kaart met vulkanen omvat vulkanen waarover een artikel in het Smithsonian Volcano Information systeem bestaat - inclusief slapende, dode, ondergrondse en onderzeese vulkanen. Let op: het bestand voor het maken van de kaart is 4 Mb groot - dus het laden van de kaart kan even duren. Vulkanisme is een verzamelnaam voor geologische processen aan het oppervlak, die het gevolg zijn van het omhoog komen van heet materiaal uit het binnenste van een planeet.

Lees meer: Alle vulkanen wereldwijd op kaart - Google Maps

De meeste oude culturen bouwden hun astronomische observatoria, tombes, tempels, pyramiden etc. zodanig dat uitgelijnd waren met de zonnewendes en de equinoxen. Ook de Maya’s hadden inzicht in het cyclische karakter van de tijd, getuige hun uitgebreide kalendertellingen gekoppeld aan de voor hun belangrijkste god, de Zon (Kin). Daarom hielden de Maya's zich sterk bezig met de hemel en de bewegingen van de planeten. Na onderzoek van Maya steden door archeologen is duidelijk geworden dat het ontwerp en de ligging van de tempels en piramiden, zoals die van Chichén-Itza, ook voor dit volk uitermate belangrijk was en op een of andere wijze gebaseerd waren op astronomie en astrologie.

Lees meer: Astronomische alignments in de wereld - op Google Maps

Berlijn telt vele belangrijke bezienswaardigheden, waaronder: Altes Stadthaus, Berlijnse Muur, Bondskanselarij, Botanische tuin, Brandenburger Tor aan de Pariser Platz, gebouwd in 1788, Checkpoint Charlie in de Friedrichstraße, sinds 1961, Charité, Deutsches Theater Berlin in de Schumannstraße, gebouwd 1850, Dierentuinen: Zoologischer Garten en Tierpark Friedrichsfelde, East Side Gallery, Fernsehturm, de 365 meter hoge televisietoren nabij de Alexanderplatz, Funkturm, Grunewald, Haus der Kulturen der Welt, Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche..............

Lees meer: Berlijn - een aantal toppers op kaart

Berlijn telt in totaal meer dan 170 musea. Op het Museumsinsel, het noordelijke punt van het eiland in de Spree, bevindt zich een vijftal musea:, Alte Nationalgalerie, gebouwd tussen 1867 en 1876, Altes Museum, gebouwd tussen 1825 en 1828, tot 1845 Königliches Museum genoemd, Bode-Museum, gebouwd tussen 1897 en 1904, voor de beeldencollectie van Wilhelm von Bode, Neues Museum, gebouwd tussen 1843 en 1855..........

Lees meer: Berlijn - Museum eiland - Museum Insel op kaart

Berlijn telt vele belangrijke bezienswaardigheden, waaronder: Altes Stadthaus, Berlijnse Muur, Bondskanselarij, Botanische tuin, Brandenburger Tor aan de Pariser Platz, gebouwd in 1788, Checkpoint Charlie in de Friedrichstraße, sinds 1961, Charité, Deutsches Theater Berlin in de Schumannstraße, gebouwd 1850, Dierentuinen: Zoologischer Garten en Tierpark Friedrichsfelde, East Side Gallery, Fernsehturm, de 365 meter hoge televisietoren nabij de Alexanderplatz, Funkturm, Grunewald, Haus der Kulturen der Welt, Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche..............

Lees meer: Berlijn - Top 10 bezienswaardigheden op kaart

Chicago Theatre blendChicago is de grootste stad in de Amerikaanse staat Illinois en het bestuurlijk centrum van Cook County. Met een inwoneraantal van 2.836.658 mensen (2007) in de stad en meer dan 9 miljoen in de metropool is Chicago na New York en Los Angeles de grootste stad van de VS.De stad ligt aan de oever van het Michiganmeer, op ongeveer 300 kilometer van Illinois' hoofdstad Springfield. Chicago heeft een oppervlakte van 606 km².

Lees meer: Chicago met kaart en landmarks

De Bijbel is het heilige boek van de christenen. Het woord 'bijbel' stamt van het Griekse woord βιβλία biblia (boeken), dat een meervoud is van βιβλίον biblion (boek; oorspronkelijk het verkleinwoord van βίβλος dat papyrus(plant) of boek betekent). Deze betekenis gaat weer terug op de Fenicische stad Byblos, die een omslagplaats was voor bast, de grondstof voor papyrus.

Lees meer: De bijbel - interessante lokaties op Google Maps

Dubai skyline 2015Als u het spannend vindt om tijdens een reis de bestemming vanaf het hoogste punt te bekijken dan vindt u hier een overzicht op kaart.In deze kaart een overzicht van de hoogste gebouwen ter wereld. Constructies zonder verdiepingen, zoals zendmasten en uitzichttorens, worden niet meegerekend als gebouw. Het is niet altijd even duidelijk tot welke hoogte wordt gerekend.

Lees meer: De hoogste wolkenkrabbers op kaart - Google Maps

WaterlooDe Slag bij Waterloo was een veldslag bij Waterloo, een plaatsje destijds gelegen in de Zuidelijke Nederlanden, tegenwoordig in België. Napoleon Bonaparte werd hier op 18 juni 1815 definitief verslagen door een combinatie van enerzijds Britse en Nederlandse en anderzijds Hannoverse en Pruisische legers, onder leiding van respectievelijk de hertog van Wellington en generaal Gebhard Leberecht von Blücher.

Lees meer: De Slag bij Waterloo - 200 jaar later

flightstreamFlight Stream is een animatie en visualisatie van de wereldwijde vliegroutes geprojecteerd op een globe. De globe visualiseert vluchten langs een grote cirkel tussen de belangrijkste luchthavens. De globe toont niet de real time vluchten, maar is een visualisering van de meest populaire routes tussen de meest populaire bestemmingen. Met de muis kunt u de globe draaien. Met de scroll van de muis kunt u in- en uitzoomen.

 

Lees meer: Flightstream - wereldwijd simulatie van vluchtroutes op een globe

Meer artikelen...