De 104de editie van de Ronde van Frankrijk zal van 1 tot en met 23 juli 2017 worden verreden.

Apothicairerie in l'Hôtel-Dieu in Baugé - deze apotheek is ontstaan tussen 1675 en 1700.

De Waddeneilanden liggen langs de Noordkust van Nederland

Avontuur en comfort op natuurcampings tegenhanger van dagelijkse sleur

Hardlopers en fietsers op kaart

Mapbox en Runkeeper hebben een kaart gemaakt waar 1.5 miljoen hardlopers, wandelaars en fietsers in beeld zijn gebracht. Deze kaart is gemaakt op basis van gegevens doorgegeven door technologie die meegedragen werd. U kent het wel - een meegedragen apparaatje dat je route opneemt en online deelt. Dat kan je telefoon zijn waar de juiste app op zit. Als je aan het delen bent, dan deelt Runkeeper natuurlijk ook in de pret en kan met de data mooi kaartjes maken. Dat levert een heel fraaie kaart op. Zoem maar eens in op de woonomgeving waar je zelf je wandelingen, fietstochtjes of aan het rennen bent en zie meteen of er andere mensen ook die route doen. Zoom in/out om meer info te zien.

Lees meer: 1.5 miljoen wandelingen, fietstochten en afstandlopers (runners) op kaart - Google Maps

Verdwenen dorpen in Nederland

Er gaat een wereld open voor degene die zich verdiept in het onderwerp van de verdwenen dorpen in Nederland. Een wereld van grote en kleine gebeurtenissen en spannende verhalen. Maar ook een wereld van veel narigheid en ellende voor de inwoners van de dorpen die om wat voor reden dan ook moesten verdwijnen.

Lees meer: Verdwenen dorpen in Nederland - je kunt ze niet meer bezoeken!!

Als je van fietsen in de stad houdt, dan heeft Cycledo mooie voorbeelden van routes die al een keer gereden zijn: met kaart EN video. Cycledo heeft al een aantal kaarten en routes die je kunt verkennen. Boven de kaart staat de button "Explore" - vul de naam van je stad in en kijk welke routes er zijn . . .
Lees meer: Fietsen in de stad - Cycledeo.com heeft mooie voorbeelden MET kaart

Het OECD 'Programme for International Student Assessment' (Pisa) analyseert de onderwijsrankings van landen in de wereld op basis van bijvoorbeeld rekenen en taal (lezen). In 2015 zijn de resultaten uitgegeven en zichtbaar in interactieve kaarten.

Lees meer: Het onderwijsniveau van landen op kaart - op basis van het OECD 'Programme for International...

Florida is een staat van de Verenigde Staten. Florida ligt in het zuidoosten van het land en heeft een subtropisch klimaat. Veel gepensioneerde Amerikanen vestigen zich mede daarom in Florida. De naam van de staat is afgeleid van de Spaanse naam La Florida (De Bloemrijke), waarbij de klemtoon echter niet op de i maar op de o is komen te liggen. De meest gesproken talen zijn Engels en Spaans.

Lees meer: Florida - de voornaamste bezienswaardigheden op kaart - Google Maps

Berlijn (Duits: Berlin) is de hoofdstad van Duitsland en als stadstaat een deelstaat van dat land. Met 3.437.916 inwoners is Berlijn tevens de grootste stad van het land en de op één na grootste stad in de Europese Unie. De stad ligt in het noordoosten van Duitsland, aan de rivier de Spree en wordt omsloten door de deelstaat Brandenburg, waarvan ze sinds 1920 geen deel meer uitmaakt.

Lees meer: Top bezienswaardigheden in Berlijn op kaart - Google Maps - met districten

Bezienswaardigheden in Lissabon - op kaart - Google Maps

Lissabon (Lisboa in het Portugees) is de hoofdstad en de grootste stad van Portugal. De agglomeratie telt zo'n 2.900.000 inwoners. De stad ligt in het westen van het Iberisch Schiereiland op de rechteroever van de Taag, op korte afstand van de Atlantische Oceaan, in de streek Estremadura. Lissabon is de meest westelijke grote stad en hoofdstad van continentaal Europa. [kaart van Lissabon met bezienswaardigheden]  [kaart met hotelaccommodatie in Lissabon]

Lees meer: Bezienswaardigheden in Lissabon - op kaart - Google Maps

Bezienswaardigheden in Madrid op kaart

Madrid is de hoofdstad en grootste stad van Spanje. De stad is tevens een gemeente en ligt in het midden van het land, op de Spaanse Hoogvlakte. Het is de op twee na grootste stad van de Europese Unie en een zogenaamde bèta-wereldstad. Madrid is de hoofdplaats van de gelijknamige autonome regio. kaart - Google maps

Lees meer: Bezienswaardigheden in Madrid op kaart - Google Maps

VentuSky allows you to view a mapped forecast of the weather for any location in the world for over a week ahead. One of the most impressive features of VentuSky is the wind speed option which visualizes wind direction & speed on the map with animated streamlines. As well as wind forecasts the map allows you to view forecasts for temperature, cloud cover, precipitation, air pressure and snow cover.

Lees meer: Mooie weerkaart van Europa - VentuSky - op Google Maps

Bereken de afstand tussen 2 plaatsen - hemelsbreed en over de weg
Booking.com
Lees meer: Bereken de afstand tussen 2 plaatsen - hemelsbreed en over de weg

Grand Canyon in Arizona op kaart - Google Maps

De Grand Canyon is een zeer brede en diepe kloof in het noorden van de Amerikaanse staat Arizona. In de loop van miljoenen jaren heeft het water van de Colorado deze kloof in het landschap doen ontstaan. Deze extreme erosie werd mogelijk doordat het gebied waarin de kloof ligt steeds verder omhoog rees. De Colorado erodeert ongeveer 16 cm per 1000 jaar. De canyon is ongeveer 435 kilometer lang en heeft een breedte die varieert tussen 15 en 29 kilometer. Het gesteente dat nu bloot komt te liggen is volgens metingen circa 2 miljard jaar oud. De geologische structuur is onderdeel van de Grand Staircase.

Lees meer: Grand Canyon in Arizona op kaart - Google Maps

Dubai skyline 2015Als u het spannend vindt om tijdens een reis de bestemming vanaf het hoogste punt te bekijken dan vindt u hier een overzicht op kaart.In deze kaart een overzicht van de hoogste gebouwen ter wereld. Constructies zonder verdiepingen, zoals zendmasten en uitzichttorens, worden niet meegerekend als gebouw. Het is niet altijd even duidelijk tot welke hoogte wordt gerekend.

Lees meer: De hoogste wolkenkrabbers op kaart - Google Maps

starwarsDe nieuwe Star Wars film komt er weer aan. Tijd om de omgeving te verkennen in Star Wars sfeer. Star Wars: Episode VII: The Force Awakens is een toekomstige film, en het nieuwste deel uit de succesvolle filmfranchise bedacht door George Lucas. De film wordt geregisseerd door J.J. Abrams en geproduceerd door Lucasfilm, Walt Disney Pictures en Bad Robot Productions. Het scenario van de film is geschreven door Michael Arndt, Lawrence Kasdan en J.J. Abrams. Toen bekendgemaakt werd dat er een nieuwe film zou worden gemaakt, kwamen er geruchten op gang over de terugkeer van Harrison Ford, Carrie Fisher en Mark Hamill (de oorspronkelijke acteurs). Op 29 april 2014 werd dit bericht na jarenlange speculatie bevestigd door de producenten. De teaser trailer verscheen op 28 november 2014

Lees meer: Streetview vanuit ruimtevaartuig van Star Wars - Amsterdam

VULKANEN NACHTDeze kaart met vulkanen omvat vulkanen waarover een artikel in het Smithsonian Volcano Information systeem bestaat - inclusief slapende, dode, ondergrondse en onderzeese vulkanen. Let op: het bestand voor het maken van de kaart is 4 Mb groot - dus het laden van de kaart kan even duren. Vulkanisme is een verzamelnaam voor geologische processen aan het oppervlak, die het gevolg zijn van het omhoog komen van heet materiaal uit het binnenste van een planeet.

Lees meer: Alle vulkanen wereldwijd op kaart - Google Maps

oppervlakte landenDeze kaart van landen naar totale oppervlakte is, op een enkele uitzondering na, gebaseerd op gegevens van de Verenigde Naties van 2013. Alleen onafhankelijke landen, landen die deels door de international gemeenschap als onafhankelijk zijn erkend en afhankelijke landen worden getoond. Overzeese gebieden die integraal onderdeel uitmaken van een land worden bij het desbetreffende land gerekend. Het oppervlak van de gehele Aarde is ongeveer 510 miljoen km². Daarvan beslaat het vastelandgedeelte ongeveer 29%, oftewel ongeveer 150 miljoen km².

Lees meer: Oppervlakte van alle landen op een kaart - Google Maps

relief aardeHet reliëf is in de aardrijkskunde het geheel van hoogtes en laagtes in het landschap, dat samen de verticale dimensie van het landschap vormt. Reliëf bestaat niet alleen uit het hoogteverschil tussen punten, maar ook uit de helling, de horizonlijn en de absolute hoogte van het oppervlak ten opzichte van het zeeniveau. De hoogte en hoogteverschillen in een landschap worden op het land vastgesteld door het meten van de hoogte. Onder water gebeurt dit door het meten van de diepte (dieptemeting of bathymetrie).

Lees meer: Hoogste punt in alle landen - op kaart - Google Maps

Meer artikelen...