Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Normaalgesproken is de trein een manier om snel en comfortabel van A naar B te komen, maar de nieuwe Architekturroute tussen Osnabrück en Berlijn nodigt uit tot een aantal inspirerende onderbrekingen van de reis.

Aan dit traject liggen namelijk zes meesterwerken van internationale toparchitecten als Daniel Libeskind, Philip Johnson, Frank Gehry, Zaha Hadid en Ieoh Ming Pei. De gebouwen kunnen worden bewonderd met speciale rondleidingen. Brochure aanvragen

 

Das schönste Museum der Welt


Das schönste Museum der Welt, zo noemde MoMa-oprichter Paul Sachs het  Museum Folkwang in Essen bij zijn bezoek in 1932. De loftuiting dient nu als uitgangspunt voor de openingstentoonstelling van het nieuwe museumonderkomen   De expositie die op 20 maart begint en vier maanden zal duren, geldt als een van de hoogtepunten van RUHR 2010 en toont de originele collectie van voor 1933.

 

Europa-Park

Het  Europa-Park heeft een Nederlands gedeelte aan zijn website toegevoegd. Hiermee wil het attractiepark aan de rand van het Zwarte Woud het groeiende aantal bezoekers uit Nederland en Vlaanderen beter van dienst zijn. Handig voor wie in zijn eigen taal meer wil weten over de attracties en overnachtingsmogelijkheden in het populaire park. Het Europa-Park werd vorig jaar uitgeroepen tot 'Europa's beste attractiepark'.

 

Porsche Museum in Zuffenhausen


Op 31 januari vierde het  Porsche Museum in Zuffenhausen (Stuttgart) zijn eerste verjaardag. Sinds de opening op 31 januari 2009 verwelkomde het automuseum al 530.000 bezoekers. Ook werden er 2.555 rondleidingen gegeven. Fans van deze scheurmonsters kunnen in het museum zo’n tachtig modellen bewonderen, van de eerste Porsches uit de jaren dertig en veertig tot de nieuwste technische hoogstandjes.

 

Byzantijnse Rijk


De  Bundeskunsthalle toont van 26.02 tot 13.06 een expositie die de geschiedenis, archeologie en kunst van het Byzantijnse Rijk te belicht, vanaf het ontstaan van Constantinopel in 324 tot aan de verovering door de Osmanen in 1453. Voor het overzicht dat het ‘Byzantijnse millennium’ in kaart brengt, wordt gebruik gemaakt van historische kunstwerken en recente opgravingen.

Vakantiewoningen van Belvilla in Duitsland

Met de auto en OAD door Duitsland

OAD brengt dit jaar voor het eerst een exclusief op Duitsland gerichte reiscatalogus uit. Daarnaast start de reisorganisatie in het voorjaar een campagne om fans van autovakanties attent te maken op leuke bestemmingen in Europa, waaronder Duitsland. Vooral gezinnen weten vrijheid en de vaak lagere reiskosten van een autovakantie te waarderen. Bijkomend voordeel van een reis naar het buurland: de tolle Autobahnen . Zonder snelheidsbegrenzing is het in Duitsland bijzonder goed zoeven. Vakantiewoningen van Belvilla in Duitsland

 

 


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com