Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Torre Agbar is een wolkenkrabber in Barcelona. De naam is afgeleid van Aguas de Barcelona, het Spaanse waterleidingbedrijf dat in de toren gevestigd is.

De toren is ontworpen door de Franse architect Jean Nouvel. Deze is 144,4 meter hoog, heeft 38 verdiepingen en heeft de vorm van een cilinder die vanaf de 26e verdieping overgaat in een koepel. De buitenwand is volledig bedekt met aluminium zonweringen van 120 bij 30 cm. Overdag weerkaatsen deze het zonlicht en 's nacht worden deze door Ledlampen verlicht. Doordat de toren omringd wordt door een greppel lijkt het net of deze vanuit de grond omhoog is geschoven.
 


Om de toren goed in de stad te laten passen heeft de architect zich door een aantal typisch Barcelonese objecten laten inspireren. Zo lijkt de toren enigszins op de klokkentorens van de Sagrada Família en heeft het iets van de toppen van de berg Montserrat. Daarnaast ziet het eruit als een blauwe waterstraal die uit de grond omhoog komt wat weer van toepassing is op het waterleidingbedrijf dat erin gevestigd is. In een enkel interview zou Jean Nouvel het een fallussymbool hebben genoemd.


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com

Streetview