Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Lille ligt op enkele kilometers van de grens met België en heeft daarom Vlaamse invloeden in zowel architectuur als de keuken. Aan de Grand Place bevindt zich de schitterende Vieille Bourse en op dit plein worden ook de jaarlijkse kerstmarkten gehouden. Ook zijn er vele restaurants te vinden waar mosselen met friet en lokale bieren op het menu staan.

Achter het plein ligt het Palais Rihour, een vreemd uitziend gebouw dat omringd wordt door cafés. Recht tegenover het paleis bevindt zich een ander plein met de opera in het midden en gebouwen in de vorm van een driehoek eromheen. Eén van de nabijgelegen kasseienstraten leidt naar het oude centrum met boetieks en internationale merkwinkels, die gevestigd zijn in mooie panden.

Winkelen in Lille is een onvergetelijke belevenis. In deze stad staat de grootste boekenwinkel van Europa (het 8 verdiepingen tellende Furet du Nord) en de grootste rommelmarkt van Europa, de Braderie de Lille. Ook is er de bruisende markt Wazemmes en het grote winkelcentrum Euralille. De stad heeft ook enkele winkels waar overheerlijke chocola te koop is.

Andere bezienswaardigheden zijn het Musée des Beaux-Arts en de Citadelle, een 17e-eeuws fort met daarnaast een gratis toegankelijke dierentuin en een fraai park.

Luchthaven Lesquin bevindt zich aan de rand van de stad, maar de meeste bezoekers arriveren op de luchthaven Charles de Gaulle, vernoemd naar de eerste president van Frankrijk, die tevens geboren was in Lille. Als u per Eurostar de stad bezoekt, neem dan ook even de tijd om de muurschilderingen van beroemde Europese bezienswaardigheden te bekijken op het station, voordat u vertrekt naar uw via Booking.com geboekte hotel, B&B of appartement.

http://www.lille3000.eu
http://www.renaissance-lille.com
http://www.opstapinnoord-frankrijk.com
Naar Noord Frankrijk met de Thalys: www.thalys.com

Hotels in de buurt van herkenningspunten in Lille:

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com

Andere artikelen Noord Frankrijk