Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 1.300.000 accommodaties over de hele wereld.

Brussels Airlines en Club Med hebben samenwerkings overeenkomst twee jaar verlengd.

Eind mei en begin juni zijn er op Amouliani feestelijkheden ter ere van de visserij. Alle bewoners van het eiland nemen daaraan deel omdat devisserij een zeer belangrijk deel van het leven is. Bijna iedereen is bij de visserij betrokken. Alle inwoners zetten hun beste beentje voor en bereiden vis en gebak op traditionele manier.  Iedere bezoekers mag dan gratis meegenieten van de culinaire capaciteiten van - - vooral - de dames van het eiland.

In de aanloop naar de feestelijkheden geeft Chef Vaggelis Toussios uit Rennes op de pier van de haven een culinaire workshop. Hij is daar op uitnodiging van het Athos Kouzina event en probeert typisch Griekse gerechten een eigen twist te geven - iets anders en iets meer "culinair". De aanwezigen vonsden het interessant en vooral lekker.

Culinaire evenementen in de zomer 2016 rond de berg Athos.  op het vasteland van Griekenland ligt het schiereiland Halkidi - ten oosten van Tessaloniki -  bestaande uit drie rotsige schiereilanden die de Egeïsche Zee insteken.  De helft van het meest oostelijkeschiereiland wordt ingenomen door de monnikenrepubliek Athos, waar alleen mannen op bezoek mogen komen. De meer dan 2000 religieuzen leven verspreid over 32 grote en kleine kloosters en zij eten wat de bergen en de zee opbrengen: groente en vis voornamelijk. De keuken van de streek buiten de republiek wordt voor een groot deel ook door die producten bepaald; daarnaast zijn er ingrediënten als honing (gebruikt in zoet gebak), kaas, yoghurt en fruit. Ook de kruiden uit de bergen spelen een belangrijke rol in de keuken. En af en toe staat er een schaap of lam op het menu. Druiven groeien er natuurlijk ook, al sinds mensenheugenis, en behalve  moderne producenten als de inmiddels internationaal bekende Claudia Papayianni maken ook de monniken er nog altijd wijn van die druiven.Mount Athos erea Kouzina" wordt dit jaar georganiseerd van 15 mei tot 15 juni 2016. Kijk voor meer info: mount-athos-area-kouzina

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage