De 104de editie van de Ronde van Frankrijk zal van 1 tot en met 23 juli 2017 worden verreden.

Apothicairerie in l'Hôtel-Dieu in Baugé - deze apotheek is ontstaan tussen 1675 en 1700.

Hotel Rural Salvatierra ligt in Salvatierra de Tormes is een bijzonder hotel door ligging en karakter

De combinatie van ontspanning en training is voor veel mensen de perfecte vakantie.

Toegankelijk maken van steden voor alle bezoekers.  Terwijl de Paralympische Spelen in Londen nog in volle gang zijn, kijkt Brazilië vooruit naar de Paralympische Spelen van 2016.

Het land richt zich op het toegankelijk maken van steden voor alle bezoekers. Onder andere met het ‘New Directions’ project - een initiatief van het Ministerie van Toerisme en liefdadigheidsinstelling ‘The Very Special Institute’ – waarin de toegankelijkheid van 14 grote steden is getest.

Voor het ‘New Directions’ project heeft een team van mensen met een lichamelijke beperking onder begeleiding van architecten de toegankelijkheid van 14 grote steden in Brazilië getest: São Paulo, Rio de Janeiro, Belo Horizonte, Porto Alegre, Curitiba, Curitiba, Brasília, Cuiabá, Salvador, Recife, Fortaleza, Natal, Manaus en Socorro. Tijdens deze bezoeken werd de toegankelijkheid van hotels, restaurants en bezienswaardigheden geïdentificeerd. Na deze reis van twee maanden heeft het team geholpen met de productie van een toeristische gids en website over toegankelijk reizen in Brazilië. Hun bevindingen dragen ook bij aan plannen voor het aanpassen van de infrastructuur, waaronder accommodaties, restaurants en musea. Het project helpt bij de voorbereiding om tegemoet te komen aan invalide of mindervalide bezoekers.

Kijk voor meer informatie over toegankelijke toeristische initiatieven in Brazilië op: guiamuitoespecial.org.br


Andere artikelen Tour de France 2017