Een onvergetelijke wijn toerisme ervaring wacht u in Empordà aan de Costa Brava. De DO Empordà wijnroute onderdompelt u in een diepgewortelde traditie van het gebied, dat zo ver terug als de Romeinse tijd dateert.

Nu heeft u de kans om dit gedeelte van onze gastronomische identiteit op de hoogte te krijgen, om alle geheimen van rode, witte en rosé Empordà-wijnen te ontdekken.

Fantastische ervaringen wachten u in de wijnhuizen van de Costa Brava. U kunt de geschiedenis van de wijnbouw in het gebied traceren, de geheimen van wijnbereiding ontdekken, een aantal bijzondere Empordà-wijnen proeven en vele andere activiteiten genieten in de magische omgeving van wijngaarden. Empordà is een beschermde oorsprongsbenaming voor wijnen uit de beide comarca's. De kwaliteit wordt geregeld door het Consell Regulador DO Empordà met zetel in Figueres. Zie voor een kaart van de DO-Emporda regio

Empordà is een historische comarca in Catalonië (Spanje) die in 1936 in twee afzonderlijke comarca's, Alt Empordà en Baix Empordà, werd gesplitst. Tot aan het einde van het ancien régime kwam de Alt Empordà grosso modo overeen met het vroegere Graafschap Empúries, terwijl de Baix Empordà een lappendeken van leengoederen van onder meer de bisschop van Girona en de graven van Cardona was.

De streek bestaat uit een grote alluviale vlakte gevormd door de Muga, de Fluvià en de Ter, tussen de pre-Pyreneeën in het noorden en het massief van de Gavarres in het zuiden.

Wijnhuizen kunnen bezocht worden. Uit onderstaande lijst kunt u een keuze maken:

Kaart van de regio van DO Emorda met enkele lokaties met wijnkelders

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com

HOT

Terug naar Gerona - Costa Brava - Pyreneeën