Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Verzekeringsbedrijven hebben de voorlopige economische schade als gevolg van de aardbeving in Nepal geraamd op 5 miljard dollar, omgerekend ruim 4,4 miljard euro. Dit schadebedrag komt overeen met een kwart van het totaal Bruto Nationaal Product in het getroffen land. Behalve in Nepal heeft de aardbeving, die een kracht had van 7,8 op de Schaal van Richter, ook schade toegebracht in delen van India, China en Bangladesh. Daarbij zijn naar verwachting tot dusver 10.000 mensen om het leven gekomen en zijn 700.000 woningen en bedrijfspanden, tientallen historische plekken en gebouwen en talrijke wegen en viaducten verwoest.

Korte wandeling in Sauraha. Sauraha is een dorp in het Chitwan District en ligt nabij de Rapti Rivier en het Chitwan National Park ten Oosten van de stad Narayangarh. Sauraha is de oostelijke toegang tot het Chitwan National Park. Vroeger was het dorp een verzameling eenvoudige hutten. Nu is het uitgegroeid tot een kleine stad met veel hotels, resorts, restaurants, internet cafes en souvenirshops.

De aardbeving in Nepal (ook wel aangeduid als de Himalaya-aardbeving) was een aardbeving die optrad op 25 april 2015 om 11:56:26 (NPT) / 07:11:26 (MET) met een kracht van 7,8 op de schaal van Richter en een verwoestende kracht (IX) op de schaal van Mercalli. Het epicentrum lag ongeveer 34 kilometer ten oostzuidoosten van Lamjung, met een hypocentrum van circa 10 kilometer diep.

Mapbox heeft een kaart ontworpen die weergeeftwelke gebieden in Nepal waarschijnlijk de meeste schade hebben opgelopen. De schade analyse voor Nepal visualiseert de schadeniveaus voor ieder gebouw en weg in OpenStreetMap. Centraal in de kaart ligt Kathmandu. Circa 25 km naar het Oosten ligt Bahktapur - ook zwaar getroffen.

lhasaLhasa is de traditionele hoofdstad van Tibet en sinds 1964 de hoofdstad van de in dat jaar gevormde Tibetaanse Autonome Regio in de Volksrepubliek China. Voorheen was het de hoofdstad van de regio U en daarna van U-Tsang, ook wel Centraal-Tibet genoemd. De stad is de traditionele zetel van de dalai lama met de paleizen Potala en Norbulingka. De stad wordt in het Tibetaans boeddhisme gezien als het heiligste centrum van Tibet. De stad ligt op een hoogte van 3650 meter en is daarmee een van de hoogst gelegen steden ter wereld. Tibet, het land eromheen, wordt dan ook wel het "dak van de wereld" genoemd. Lhasa betekent letterlijk "plek van de goden". Oude Tibetaanse documenten en inscripties spreken echter tot vroeg in de 7e eeuw van Rasa, wat "binnenhofplek" of "geitenplek" betekent.

De aardbeving in Nepal (ook wel aangeduid als de Himalaya-aardbeving) was een aardbeving die optrad op 25 april 2015 om 11:56:26 (NPT) / 07:11:26 (MET) met een kracht van 7,8 op de schaal van Richter en een verwoestende kracht (IX) op de schaal van Mercalli. Het epicentrum lag ongeveer 34 kilometer ten oostzuidoosten van Lamjung, met een hypocentrum van circa 10 kilometer diep. [kaarten]  [mijn eigen afbeeldingen]

Nepal, officieel de Federale Democratische Republiek Nepal, is een land in Azië, gelegen in de Himalaya tussen India en China (Tibet). Het zuidelijke gedeelte van Nepal ligt op het Indische subcontinent. Nepal heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot voor het begin van de christelijke jaartelling. Het is de geboorteplaats van de Boeddha. Door de ligging van het land staat het zowel onder Indiase als onder Tibetaanse invloed.

Het Chitwan National Park is opgezet in 1973 en is daarmee het oudste nationale park in Nepal. Het park is 150 ten zuidwesten van Kathmandu gelegen en in 4/5 uur te bereiken vanaf die stad. Het Chitwan park staat bekend om zijn grootte diversiteit aan zowel dieren als planten. Er leven meer dan 50 soorten zoogdieren en honderden verschillende soorten vogels. [Fotoserie Chitwan National Park]  [kaart Westwood Hotel Chitwan National Park]

Vandaag vanuit hotel Westwood Chitwan een excursie gemaakt naar de bananenplantage Padampur. De teelt van bananen is een belangrijk landbouwproduct in de regio van Chitwan National Park. De route is niet lang - circa 20km, maar loopt door dorpjes die allemaal heel kleurrijk en schilderachtig zijn. Een groot bananenbos is best interessant, maar door toeval werden we onverwacht gast bij een groot buurtfamiliefeest waarbij al drie dagen de initiatie van vier jongens werd gevierd. Bij die vele tientallen gasten kon er nog wel iemand bij en zo werd ik een opvallende gast uit Nederland. Wel even handig te weten dat je voor alle 4 de mannekes een geschenkje hebt in de vorm van wat Nepalese roepies (de jongens hadden er een grote zak voor gereed staan).

 

 

Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com