Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

De aardbeving in Nepal (ook wel aangeduid als de Himalaya-aardbeving) was een aardbeving die optrad op 25 april 2015 om 11:56:26 (NPT) / 07:11:26 (MET) met een kracht van 7,8 op de schaal van Richter en een verwoestende kracht (IX) op de schaal van Mercalli. Het epicentrum lag ongeveer 34 kilometer ten oostzuidoosten van Lamjung, met een hypocentrum van circa 10 kilometer diep.

Het is de ergste ramp in Nepal sinds de aardbeving tussen Nepal en Bihar in 1934. Bij de aardbeving zijn minstens 7.557 mensen omgekomen en meer dan 14.123 mensen zijn gewond geraakt. De meeste slachtoffers vielen in Nepal, maar er vielen ook slachtoffers in omringende landen waaronder India, China en Bangladesh.

De aardbeving veroorzaakte een reeks van lawines op de Mount Everest, waarbij minstens negentien mensen om het leven kwamen. Dit maakte het de meest dodelijke dag op de berg. Eeuwenoude gebouwen in de Kathmandu-vallei, een UNESCO Werelderfgoed, werden verwoest. De vallei is vatbaar voor liquefactie, een proces waarbij de bodem zich bij een aardbeving als een vloeistof gaat gedragen en het fundament onder gebouwen wegvalt.

Naschokken bleven zich voordoen door heel Nepal, met een enkele schok die een kracht van 6,7 op de schaal van Richter had, op 26 april om 12:54:08 (NPT) / 08:09:08 (MET).

Het epicentrum van de aardbeving in Nepal - Epicenter of the earthquake on Google Maps

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.


Het epicentrum van de aardbeving in Nepal en andere/kleinere centra van de aardbeving op Google Maps

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.Gebieden met schade in Nepal/ areas with most damage -  Google Maps


Gebieden met de meeste schade in Nepal - areas with most damage - Google Maps

Fotos van de schade

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com