Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Open Street Maps zijn zeer gedetailleerd en geven een goed beeld van het straten- en wegennet. In de kaarten kan moeiteloos gekoppeld worden naar een ander kaarttype. Satellite view geeft in deze kaart een fraai beeld van het plein voor het Louvre. Ook kan het poppetje rechts onder gebruikt worden voor Streetview.

OpenStreetMap (OSM) is een project dat als doel heeft om vrij beschikbare en bewerkbare geografische gegevens te verzamelen, zodat daaruit landkaarten en andere services kunnen gemaakt worden. Iedereen kan eraan meewerken, het invoeren en aanpassen van de geografische data steunt volledig op vrijwilligers. Het is mede opgericht uit onvrede met de hoge kosten die commerciële kaartbedrijven vragen voor hun producten.

Time-lapse-fotografie is een filmtechniek waarbij er minder beelden per tijdseenheid opgenomen worden dan de framerate bij het afspelen. Dit levert een versnelde film op, waardoor effecten zichtbaar gemaakt kunnen worden die normaal te traag zouden verlopen om waar te nemen. In dat opzicht is het het tegenovergestelde van filmen met een hogesnelheidscamera. Een drive-lapse is een time-lapse waarbij de camera zelf beweegt of een bepaalde afstand aflegt, bijvoorbeeld tijdens een autorit. Deze film is van Luke Shepard. Hij bezocht in 21 landen hoogtepunten uit de architectuur. Zijn timelaps kreeg de naam Nightvision. Hij schoot meer dan 20.000 beelden die in deze time-laps zijn te zien. De kaart hiernaast geeft de lokaties weer. Zie ook: http://www.2travel2.nl/Timelaps-op-kaart/

google mapsMet deze handige generator kun je gratis een Google Maps kaart aanmaken voor op je website. Deze kun je bijvoorbeeld op je contactpagina plaatsen. Vul bij instellingen het adres in en wijzig eventueel de opties. Plaats daarna simpelweg de HTML-code op je website! Google ondersteunt één kaart per pagina. Google Maps is een online kaartendienst van Google waarmee geografische locaties opgezocht en weergegeven kunnen worden.  De dienst interpreteert adresgegevens om gepaste zoekresultaten op kaart te tonen. Adresgegevens  voldoen om een kaart te maken (straatnaam, plaatsnaam, land). In veel gevallen is een postcode al genoeg. 

vesta

Het Amerikaanse ruimteagentschap NASA heeft een nieuw project voor ‘burgerwetenschappers’: Vesta Trek. Met deze webapplicatie kun je de grote planetoïde Vesta verkennen, die in 2011 en 2012 gedetailleerd in beeld is gebracht door de ruimtesonde Dawn.

De applicatie toont een interactieve, driedimensionale kaart van Vesta, waarop kan worden ingezoomd. Talrijke ‘tools’ stellen de gebruik in staat om diameters, hoogtes en dieptes van oppervlaktestructuren te meten. Ook kunnen gegevens over de mineralogische en chemische samenstelling van het geselecteerde gebied worden getoond.

 

Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com