Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

quitoQuito Toerisme, het verkeersbureau van de hoofdstad van Ecuador, heeft PR- en marketingbureau Tourism Consultancy aangesteld als allround vertegenwoordiger in Nederland. KLM heeft een dagelijkse rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Quito, wat een groot strategisch voordeel is in de promotie van de bestemming. Nederland is voor Quito een nieuwe markt.

ecuador Salinas AirportVliegvelden in Ecuador op kaart. Het betreft gotere vliegvelden, maar ook kleine (bv. landingsstrips op gras).GENERAL VILLAMIL, USAAFB Baltra, LAS PENAS, BANASUR, CELIA MARIA, LA MINA, GUABITAL, SAN CARLOS COSTA, LA PUNTILLA, KM 60, ALBA ELENA, SAN RAFAEL, CHACHOAN, Isabel Maria Airport, Arajuno Airport, Ascazubi Airport, Babahoyo North Airport, LOS PERALES, SEYMOUR, Tenguel Airport, Buena Fe Airport, Banasur Airport, Carabon Airport, Chone Airport, Coaque Airport, FRANCISCO DE ORELLANA, Km 60 Airport, Cotachachi Airport, ..............

quito 2Quito is de hoofdstad van Ecuador en van de Ecuadoraanse provincie Pichincha. De stad ligt twintig kilometer ten zuiden van de evenaar, op de oostelijke helling van de Pichincha, een actieve vulkaan in de Andes. De stad heeft een gemiddelde hoogte van 2850 meter boven zeeniveau. Over de vraag of het daarmee de hoogste of de op één na hoogste hoofdstad in de wereld is heerst onduidelijkheid.

Quito Plaza Independencia Pal CarondeletDeze kaart geeft een idee van de wandelafstanden binnen Quito. e rode marker is het centrale punt en kan niet verplaatst worden. De groene marker is flexibel en kan steeds op een ander punt worden geplaatst. De wandelafstanden en route wordt dan steeds opnieuw gegenereerd. Zoom in/uit om andere routes te testen. Startpunt is de kruising van de straten "Berlin" en "Avenida Gral Eloy Alfaro". Let op: het is een zg. ""transitkaart"" die routes "te voet" zoekt. Dus een kaart specifiek voor wandelaars en niet voor de auto.
http://www.quito.com.ec

quitoecuador 11De meeste mensen arriveren op de internationale luchthaven van Quito. Deze hoofdstad ligt op bijna 3000 meter hoogte, en je merkt direct dat de lucht ijler is. Doe het in het begin dus rustig aan, dus te minder last heb je van 'hoogtekwaaltjes'. Maak je een reis over land en kom je via Peru of Colombia in Quito, heb je geen last meer van de hoogte en kun je uitgebreider genieten van de stad.

cuencaQuito-Ondanks de aardbeving in 1917, heeft de hoofdstad van Ecuador, die in de zestiende eeuw op de ruïnes van een oude Incastad werd gebouwd en op 2850 meter hoogte ligt, het best bewaarde historische centrum van Latijns-Amerika. De rijke versieringen, de kloosters van San Francisco en Santo Domingo en de Kerk en het College van la Compañía de Jesús zijn perfecte voorbeelden van de Barokke school van Quito, een mengeling van Spaanse, Italiaanse, Moorse, Vlaamse en inheemse kunst (UNESCO / BPI).

quito bergenHet is wel eens handig om te weten "hoe hoog zit ik"! In Ecuador zit je in grote delen op een hoogvlakte of hooggebergte met +2000 meter. In de nacht kan het dan goed afkoelen. Rond Quito zit je op circa + 2500 m....!! Dan zal het 's nachts fors afkoelen. Klik op de kaart om de hoogte te zien. Verplaats met de muis de kaart om een ander deel van het land te bekijken.

quito hotelIn de meeste plaatsen in Ecuador zijn goedkope hotels en pensions te vinden, maar ook luxe hotels in Ecuador ontbreken niet. In bekende plaatsen als Quito en Cuenca kun je je lekker laten verwennen in een van de beste hotels van Ecuador met uitgebreide faciliteiten, zoals een restaurant en zwembad. Ook vind je genoeg leuke kleinere hotels in Ecuador, gevestigd in koloniale gebouwen, vaak midden in het centrum.

Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com

Andere artikelen Franse Jura