Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Pichincha VolcanoDe hoofdstad Quito ligt aan de oostelijke helling van deze vulkaan. De berg heeft twee toppen: de Guagua Pichincha (Quechua voor Jonge Pichincha) van 4784 meter en de Rucu Pichincha (Quechua voor Oude Pichincha) van 4698 meter hoog. De krater bevindt zich in de Guagua Pichincha, aan de westzijde van de berg. De twee toppen zijn vanuit Quito goed zichtbaar en worden vaak beklommen. Een van de eerste Europeanen die de Pichincha beklom was Alexander von Humboldt, die in 1802 op beide toppen metingen verrichtte ten bate van zijn onderzoek naar de relatie tussen temperatuur en hoogte.

Een kleine uitbarsting vond plaats in oktober 1999. De stad werd toen bedekt met een paar centimeter vulkanische as. Op grond van de geografische ligging van de stad wordt aangenomen dat lavastromen geen gevaar vormen voor Quito. Maar de uitbarstingen gaan gepaard met schokken die de stad wel ernstig kunnen beschadigen. In de 14e en 15e eeuw kende de Pichincha een aantal grote uitbarstingen, die de stad met tientallen centimeters as bedekten. Sindsdien bleef de vulkaan meerdere eeuwen stil, en aangenomen werd dat de vulkaan dood was. Maar op 22 maart 1859 raakte een groot deel van Quito zwaar beschadigd door een nieuwe uitbarsting. Hoewel lavastomen geen gevaar vormen, zijn veel stadsbewoners toch steeds voorbereid op een nieuwe grote uitbarsting.

In 1822 vond aan de voet van de vulkaan een beslissende slag tegen de Spanjaarden plaats. Deze Slag bij Pichincha luidde de onafhankelijkheid van Ecuador in.

De provincie Pichincha is genoemd naar de vulkaan, zoals meerdere provincies in Ecuador zijn genoemd naar belangrijke vulkanen.

De Pichincha in Ecuador op Google Maps

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com

Andere artikelen Franse Jura