Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Ook dit jaar staat Tenerife blijkbaar weer volop in de belangstelling van vakantiegangers, gezien de volle vliegtuigen die elke dag daar weer naar toe vertrekken.    

 Na een voorspoedige reis van ruim 4 uur (vanaf Schiphol direct naar de luchthaven in Zuid Tenerife) hebben we de gehuurde auto op het vliegveld opgehaald, want om het eiland goed te kunnen bekijken is een auto wel handig.

De rit naar het huis verliep prima over goed onderhouden autowegen en het laatste gedeelte over wat kleinere binnenwegen. De tom-tom deed vooral het laatste stuk goed dienst. Het huis lag namelijk op een lastig te vinden doodlopend weggetje, waar slechts enkele huizen waren gevestigd. Ons vakantieadres was: La Casa de Aitana, Camino Cruz del Negro 19A, ES-38290 El Rosario. Een 3 sterren huis met een binnen- en buitenkeuken met grill, een ruime woonkamer, 2 slaapkamers, een badkamer een flinke tuin rondom waarin een goed onderhouden zwembad met verschillende buitenmeubels,  een klein speeltuintje voor kleine kinderen en een ruime parkeerplaats.  Het huis lag verscholen in het rustige achterland en voldeed uitstekend aan onze wens (en van steeds meer vakantiegangers zo blijkt uit recent onderzoek) om op een rustige, bijna uitgestorven plek te kunnen  vertoeven, waar er nog echt stilte heerst. Het uitzicht was werkelijk schitterend om zo vanaf een hoger niveau het dal in te kijken met voor ons de zee en naast ons in de verte de bergen. Toch was het ook redelijk dicht bij de bewoonde wereld, waar allerlei bezienswaardigheden op ons wachten.   

De beheerder Mr. Cristo was  erg servicegericht, zowel m.b.t. de voorzieningen in het huis als de adviezen omtrent bezienswaardigheden en restaurants / winkels. Ook de zak perssinaasappels uit zijn tuin hebben we graag in ontvangst genomen. Er gaat niks boven een heerlijk glas orange jus uit eigen tuin bij de start van de dag. De werking van de wifi was vrij wisselend van dag tot dag, van matig tot goed (maar dit zal verder worden verbeterd).Doordat de temperatuur s’ avonds toch wel wat terugliep, was het aangenaam enkele elektrische kachels te kunnen aanzetten om het aangenaam klimaat van overdag door te trekken naar de avond.

Kortom: we hadden vanuit dit prettige Interhome – huis een goede basis om Tenerife verder te ontdekken.

interhomeWebsite van Interhome

 

 

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com