Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Met zo’n  ruime keuze aan Interhome-huizen op Tenerife plus onze wens om tijdens de Nederlandse winter even een flinke hap  zon te snuiven besloten we ons even goed  te verdiepen in dit aantrekkelijke Spaanse vakantie-eiland. 

Het eiland Tenerife is het grootste eiland van de Canarische Eilanden, een archipel gelegen ten westen van Marokko,  vooral bekend om zijn  zon en het aangename klimaat door het jaar heen. 

Je bent  al  in ruim 4 uur vliegen  in een directe vlucht op Tenerife, dat net als de andere Canarische Eilanden een vulkanische oorsprong heeft. Tijdens de wintermaanden is het  nog vaak lekker weer met temperaturen rond de twintig graden. Als we ons eens even verdiepen in dit eiland komen we, naast de aantrekkelijke zonvakanties aan de zuidelijke stranden,  tot een 10-tal aantrekkelijke zaken die het zeer de moeite waard lijken om naar Tenerife af te zakken:

1.    Pico del Teide: de grootste vulkaan van Tenerife, die je overal op het eiland markant kunt zien liggen. De top is met 3718 meter het hoogste punt van heel Spanje. Met de kabellift kun je tot een hoogte komen van 3550 meter
2.    Nationaal Park Del Teide: het omringende gebied van de Teide is een nationaal park met een grote variatie aan landschappen. In het westen tref je gitzwart vulkaangesteente aan, net onder de Pico del Teide heb je een prachtig uitzichtpunt (‘mirador’) over fraai gevormde vulkanische rotsen en meteen ten oosten van de piek zie je landschappen die door zwavel op zo’n manier groen gekleurd zijn dat je je op een andere planeet waant.
3.    Las Aguilas del Teide: een ecologisch park met een oppervlakte van maar liefst 75 duizend vierkante meter is het Parque Ecologico aan de weg naar Arona. In het prachtige tropische landschap kun je genieten van losvliegende arenden, papegaaienshows, krokodillen en nijlpaarden.
4.    Piramides van Güímar:  een zestal piramides bestaan uit stenen die in rechthoekige vormen op elkaar gestapeld zijn. Tot op heden is nog steeds niet duidelijk wanneer en door wie de piramides gebouwd zijn.
5.    Musea: Tenerife telt een redelijk hoog aantal musea, waarbij de meeste musea kunstcollecties herbergen. Enkele interessante musea zijn het Museum van Dimas Coello in Candelaria, gewijd aan één van de grootste kunstenaars die het eiland gekend heeft, het Museo de la Naturaleza y el Hombre in Santa Cruz en het archeologisch museum in Puerto de la Cruz.
6.    Garachico: een van de meest authentieke plaatsen op het eiland, waar het straatbeeld flink bepaald wordt door historische gebouwen zoals de mooie kerk, enkele kloosters en traditionele woningen.
7.    Masca: dit piratendorp is een populaire excursie op Tenerife. Hieraan gekoppeld  is meestal een afdaling waarbij je wandelend een hoogteverschil van zo’n zeshonderd meter overbrugt en eindigt op een klein rotsenstrand. Van hieruit kun je per boot naar Los Gigantes varen.
8.    Loro Parque in Puerto de la Cruz: een prachtige tropische tuin met een grote collectie aan papegaaien, tropische planten en diverse tropische dieren.
9.    Er is een ruime keuze aan wandelingen. Het groene noorden is wat ruiger dan de meer zuidelijke gebieden. Je kunt er ook prachtige fietstochten maken. Voor wielrenners is Tenerife vanwege de vele bochten en hoogtemeters een aardige, flinke uitdaging
10.    Carnaval: feestliefhebbers moeten Tenerife in het voorjaar bezoeken als het carnaval met name in de steden Santa Cruz en Puerto de la Cruz uitbundig gevierd wordt.

Vooral de carnavalsoptocht in Santa Cruz, vol praalwagens, dansers en muzikanten, is zeer de moeite waard.  Tenerife is blijkbaar voor elk wat wils. Niet voor niets dat zoveel mensen jaarlijks naar dit prachtige eiland vliegen.

interhomeWebsite van Interhomeimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage


Kaart van Tenerife

Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com