Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

De stranden op Tenerife zijn vaak zwart gekleurd en dat doet wat vreemd aan. Alsof je er schoon op gaat liggen en er zwart vanaf komt. Dat is natuurlijk niet zo, de stranden zijn door de eeuwen heen vanuit  de zwarte lavastenen gevormd.

Daarnaast zijn er ook witte strandjes, waarop het ook goed toeven is. We hebben een ½ stranddag in ons programma ingelast en zijn daarvoor naar het noorden gereden tot we bij het kleine strandje van Radazul uitkwamen. Hier zijn grote verschillen tussen zeeniveau en de direct oplopende brgen met bebouwing. Heel bijzonder.  Onderweg krijgen we een goede impressie vande kleine dorpjes en steden in de omgeving.Wat opvalt is de intense bebouwing langs het strand, daar waar hier in Nederland op dit moment een forse discussie over wordt is daar al lang gepasseerd. Dat geldt overigens niet alleen voor huizen en hotels, maar ook voor industriegebieden tegen de zee aan. Maar daar tussen door liggen kleine strandjes, waar het niet te druk en goed toeven is.

La Laguna is de derde grootste stad van de Canarische Eilanden en in 1999 uitgeroepen tot Unesco werelderfgoed. Het is dan ook een mooie stad om te bezoeken door het historische karakter hiervan, dat tot uitdrukking komt in en aantal gebouwen. Vooral op en in de omgeving van de Plaza del Adelantado  en dan in de richting van de kerk Nuestra Signora de la Conception zijn een aantal schitterende oude gebouwen gesitueerd, die voor en gedeelte ook gelukkig binnenin te bezoeken zijn:
•    Het Klooster Santa Catalina
•    De Kathedraal
•    De herenhuizen langs de Calle San Agustin
•    Museo de Historia y Antropologia de Tenerife
•    Gedeeltelijk historische winkelstraat

Dit is (naast Orotava) de mooiste plaats die we hebben bezocht op Tenerife
interhomeWebsite van Interhome

 

 

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com