Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Een bezoek aan de hoofdstad Santa Cruz was vanuit ons Interhome-huis in El Rosario was gemakkelijk. Met de reisgids in de hand hebben we daar een aantal interessante plaatsen en bezienswaardigheden gezien.

  • Het door Santiago Calatrava in 2003 ontworpen Auditorium, een grote witte koepelvormige concertzaal. In de visie van de architect ontstaan door deze specifieke vorm echo’s van de golven, die eronder worden gebroken.  Het naastgelegen Parque Maritimo (een aantal rondvormige zwembaden) is in dit kader door de architect César Manrique ontworpen als verbinding tussen de zee en de stad  Beneden het Auditorium en naast het Parc Maritimo staat le Castillo (1641), volledig opgetrokken uit vulkaangesteente en omsloten door water
  • Mercado Nuestra signora de Africa is in 1940 gebouwd en herbergt een aantal marktkraampjes, winkels en restaurantjes met verse lokale producten (zoals groente, fruit, vlees en tofio kazen)
  • Nuestra Signora de la Conception is een kerk uit 1502 en deze huisvest o.a. de tombe van generaal Guettierz, die Nelson in 1799 versloeg. In de buurt zijn vele kleine gezellige restaurantjes geconcentreerd in een straatje
  • Plaza de Espana waar de lokale overheid zetelt, met ervoor een markant monument van Los Caidos (dat herinnert aan de Spaanse burgeroorlog)
  • Plaza de la Candelaria lijkt hier wel in over te gaan. Hier is de gevel te bewonderen van een 18e eeuws paleis (la Carta), dat nu een bankfunctie heeft
  • Vanuit deze plaza’s loop je automatisch de belangrijkste winkelstraat (Calle de Castillo) in
  • Museo Municipalde Belle Art, met zowel klassieke als moderne kunst uit Tenerife met het ervoor gelegen mooie stadsparkje
  • TEA = Tenerife Espacio de las Artes, het museum voor de hedendaagse kunst, met een vaste tentoonstelling van de 3e bekendste surrealistische schilder (naast Picasso en Miro) van Spanje: Oscar Dominguez.Naast deze surrealistische kunst werd er ook veel aandacht gegeven aan fotografie. Het gebouw is een architectonisch hoogstandje. Het herbergt tevens de bibliotheek, waar veel studenten vertoeven / zitten te studeren.
  • Het naastgelegen Museo Naturalleza y el Hombre is zowel een natuur - als een cultuur historisch museum
  • Verder is ongedwongen slenteren langs de haven ook zeker de moeite waard. Hierdoor ontstaat een goed beeld van de grote bedrijvigheid van deze stad.

De stad Santa Cruz is een mix van een moderne stad met historisch elementen en aspecten, niet altijd goed in evenwicht lijkt het, maar toch zeker de moeite waard om te ervaren.

interhomeWebsite van Interhome

 

 

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

 


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com