Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Vanuit de stilte en rust van onze vakantiewoning ontstaat  automatisch meer aandacht voor de natuurlijke  omgeving met de spectaculaire zonsopkomsten  en zonsondergangen.

We voelen ons daardoor nog meer  verbonden met de natuur, die we door te wandelen op het eiland  verder beter willen leren kennen.    

In Iqueste in het noorden van Tenerife hebben we mooie wandelingen gevonden en als we daar naar toe rijden hebben we tevens de mogelijkheid onderweg een goede indruk te krijgen van het gevarieerde landschap op Tenerife.  

Op weg dan ook naar Iqueste. Het eerste gedeelte van deze rit rijden we  over de autoweg via Santa Cruz, daarna is het toch nog een flink eindje over een bochtige  en geaccidenteerde weg langs de zee. Wel een mooie weg met regelmatig stopplaatsen waar je de fenomenale natuur op je kan laten inwerken en tevens om schitterende opnames daarvan te kunnen maken.

Bij aankomst in Iqueste komen een aantal inwoners juist terug met de lokale bus van het nabijgelegen dorp met hun dagelijkse boodschappen. Het leven in zo ’n traditioneel dorp met weinig voorzieningen is niet vergelijkbaar met dat in Nederland, waar bijna op elke hoek wel een winkel(tje)  te vinden is.
We maken een flinke wandeling in de omgeving, waarbij regelmatig mooie vergezichten en weidse landschappen zich openbaren (‘Behind every corner a new picture’ zeggen de Australiërs).

Naarmate we hoger klimmen zijn de vergezichten spectaculairder. Na afloop is het onderweg naar ons Interhome-huis nog even goed toeven op het witte strand van Santa Andres. De plaatselijke bevolking komt daar ook graag om tegen de avond even lekker te chillen.

Op een andere dag we vanuit El Rosario over de FT 24 naar El Teide gereden (ca. 45 km.), een rustige bochtige weg, waarop eveneens regelmatig stopplaatsen zijn om mooie vergezichten te bekijken en foto ’s te schieten. S ‘morgens toen we vertrokken was het in het dal vrij bewolkt, maar naarmate de dag vorderde trok de lucht open en ontvouwde zich schitterende  overzichtplaatjes beneden.

Buiten de autowegen heb je nergens het gevoel dat het druk is op het eiland. Je rijdt automatisch het Nationale Park binnen. In het park aan de voet van El Teide is het  ‘Centro de visitantes de El Portillo’ bezocht, een informatiepunt gesitueerd in een onderaardse lavagang (dit alles op ruim 2000 m. hoogte). Hier wordt  m.b.v. lichteffecten een rode lavastroom  geprojecteerd op de grond, waar je als het ware  overheen loopt, wat best een angstaanjagende en  realistische ervaring is.

D.m.v. een interactieve presentatie wordt de werking van de vulkaan erg beeldend gepresenteerd. Daarna hebben we enkele van de uitgezette wandelingen op de Teide gemaakt in een erg verrassend en bijzonder landschap. Het is wel wat winderig daar dus een truien mee.

Op 2300 m. hoogte zagen we het ‘Observatoire Astronomique del Teide’ staan, een aantal witte torens, die daar in een samenwerking van Europese staten zijn geplaatst om de zon te bestuderen. Door de heldere lucht is dat blijkbar een ideale  plek. Dit onderzoek is van groot belang voor de astronomie en wordt al uitgevoerd  sinds 1990.

El Teide is werkelijk een monument dat vraagt om bezichtigd en bewandeld te worden.

interhomeWebsite van Interhome

 

 

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com