Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Een bezoek aan Puerto de la Cruz is door goede wegen altijd goed te plannen.

  De stad dient zich al van verre aan, schitterend gelegen in een dal aan zee, wat zuidelijker dan Santa Cruz en aan de andere kant van het eiland.Ook hier is de markante El Teide op vele plaatsen goed zichtbaar.-Deze stad telt veel hoge en vrij nieuwe gebouwen met mooie kleuren, heeft dan ook vooral de uitstraling van een moderne stad, dit in tegenstelling tot het oorspronkelijke vissersdorp, dat geheel was opgetrokken uit lavasteen. Er zijn prachtige uitzichten vooral langs de waterfront.

Zoals ook in Santa Cruz en op verschillende andere eilanden in deze regio heeft de architect Manrique hier met Lago Martianez een markante verbinding gemaakt tussen zee en stad. Het is daarmee een bijzonder sfeervol gebied geworden. De architect contrasteerde het zwart van de lavastenen met glooiende witte wandelpaden en bruggetjes. Deze vormen een slingerende verbinding tussen de ruwe zwarte rotsen en de 7 in omvang variƫrende zwembaden. Verder zijn er in dit gebied tegen de zee ook veel sfeervolle restaurantjes. Verder kent Puerto de la Cruz een 2 tal jardins:
* Jardin Acuatico Risco Bello (een harmonieus geheel van 600 planten varieteiten en achitecturale elementen en
* Jardin Botanico, waarin in de loop de jaren zo veel mogelijk planten in het Spaanse rijk bijeen zijn gebracht.

La Orotava is een stadje op ongeveer 15 minuten rijden van Puerte de la Cruz. Ook hier zijn weer schitterende uitzichten richting kust en naar de bergen. Dit is een van de stadjes op de Canarische eilanden waar de historische stadskern nog vrijwel geheel behouden is. De stad heeft niet voor niets de titel monumentenstad. Wat daarnaast ook opvallend en erg mooi is zijn de kleuren van de huizen. Er zijn 2 opvallende kerken hier (Santo Domingo en Nuestra Signora de la Conception). Na verwoestingen in de 18e eeuw zijn deze weer in barokstijl opgebouwd. Oude herenhuizen in de Calle San Francisco weerspiegelen de koloniale architectuur.Vooral Casa de los Balcones, een herenhuis uit 1632 heeft authentieke balkons (klassieke houtbewerking) en een ook werkelijk originele groene binnentuin.

Deze steden Puerto de la Cruz en Orotava zijn ook weer zeer de moeite waard om te bezoeken.

interhomeWebsite van Interhome

 

 

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com