Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Het Juragebergte is een gebied vol grote vlaktes, betoverend en oogverblindend, zo mooi.

Het is de plek waar je kennis kunt maken met de lokale inwoners, waar de bergbewoners je hartelijk ontvangen tijdens je avonturen in het massief. Zij vertellen je het verhaal van deze authentieke en fascinerende bergen. Uiteindelijk is het een gebied waar iedere soort in de loop der jaren zijn sporen achterlaat.

De natuur

Thematische routes en mooie tochten om met de familie te maken: het massief beschikt over oneindig veel wandelingen die in een halve of hele dag afgelegd kunnen worden, met af en toe een gastronomische of culturele pauze. Wandelen is sowieso al vermakelijk, en hier is dat nog meer het geval: er zijn leuke activiteiten om te doen tijdens het wandelen, zoals een schattenjacht!

Maar ook ludieke parcours, zoals een GPS Safari, geïnspireerd op een kasteel, een meer, bewoners van de bossen of veengebieden, met twee, vier of duizend poten, denkbeeldige personages of legendes...
Ontdek de wijdse natuur te voet, met de fiets of te paard

Je kunt gerust aannemen dat de bergen van de Jura uitermate geschikt zijn om te mountainbiken, te fietsen of te paardrijden.
Goed bewaarde landschappen, altijd vernieuwend, verschillende terreinoppervlaktes.. en geschikt voor ieder niveau.

Paden zijn bijzonder goed bewegwijzerd en worden onderhouden door een netwerk van gepassioneerde clubs. Zo staan goede plekken voor een picknick duidelijk aangegeven, maar ook elk fonteintje waar je de dorst kunt lessen en dankzij de aanduidingen kan je de villages de caractère (karakteristieke dorpjes) ook niet over het hoofd zien.
Zin om jezelf te overtreffen?

Te voet leer je de streek uitstekend kennen. Met haar constrastrijke en toegankelijke hoogteverschillen, maakt het Juragebergte alle dromen van een wandelaar waar. Daarnaast zijn hier ook lange afstandswandelingen, voor de echte sportievelingen op grote hoogte. Legendarische parcours die flirten met de GR 9 en zijn 225 km aan afgebakende paden op de top van het Jura massief.

Een route die in één keer in 15 dagen tijd kan worden afgelegd, of die in stukjes opgedeeld kan worden naar naargelang je niveau of de ruimte in je agenda.

Volop activiteiten in het Jurageberte
Ervaringen opdoen in je eigen ritme, daar is het Jura massief heel geschikt voor. Mountainbiken, fietsen, rodelen, paardrijden, nordic walking, speleologie (grottenactiviteiten), kletteren, via ferrata of boomklimmen... het massief verandert in een waar speelterrein waar je nieuwe disciplines kunt ontdekken of je vaardigheden kunt verbeteren.

De Grandes Traversées du Jura (GTJ), oftewel de Grote Oversteek van de Jura, verbindt het noorden van het Juragebergte met het zuiden, van Pays de Montbéliard in de Doubs tot aan Bugey in de Ain. De Grote Oversteek van de Jura verbindt de regio’s Bourgogne-Franche-Comté en Rhône-Alpes-Auvergne met elkaar. Ongeacht je niveau (beginner, famillie of expert) en je passie (wandelen, fietsen, mountainbiken, paardrijden), is de GTJ uitnodigend om van de lente tot en met de herfst deze route af te leggen in deze bergachtige en wilde, maar evenwel bewoonde natuurlijke omgeving. De GTJ afleggen staat ook voor het ontmoeten van de lokale bergbewoners en het ontdekken van hun verhalen en legendes, in alle eenvoud..

Het Franse Juragebergte op kaart - Google Maps

Het Juragebergte - Montagnes de Jura - in 3 departementen

Doubs

Doubs (25) is een Frans departement, dat zijn naam ontleent aan de gelijknamige rivier de Doubs.
Doubs grenst aan de departementen Jura, Haute-Saône en het Territoire de Belfort. Verder grenst het aan de Zwitserse kantons Vaud, Neuchâtel en Jura.

Doubs bestaat uit de drie arrondissementen:
*  Arrondissement Besançon
*  Arrondissement Montbéliard
*  Arrondissement Pontarlier

Doubs heeft 19 kantons
Doubs heeft 594 gemeenten

Ain
De Ain (01) is een departement in het oosten van Frankrijk, vernoemd naar de rivier Ain, in de regio Rhône-Alpes.
Oorspronkelijk was het gebied deel van Bourgondië; door de graven van Savoy werd het in 1601 deel van Frankrijk.

Het departement was een van de 83 departementen die werden gecreëerd tijdens de Franse Revolutie, op 4 maart 1790 door uitvoering van de wet van 22 december 1789. Het is een samenvoeging van vier provincies uit Bourgogne: Bresse, Bugey, het prinsdom Dombes en het Land van Gex en een deel van de provincie Franc-Lyonnais.

Het Land van Gex was afgescheiden van 1798 tot 1814, om vervolgens weer aangesloten te worden bij het oude departement Léman.

De bewoners spraken vanaf de 13de eeuw een aparte taal, het Bressaans. Deze taal werd tot in de 20e eeuw gesproken. Tegenwoordig wordt het niet meer als dagelijkse taal gebruikt.

Zes gemeenten in de omgeving van Lyon werden in 1967 afgescheiden en aangesloten aan het departement Rhône.

De Ain maakt deel uit van de regio Rhône-Alpes. Het is omringd door de departementen Jura, Saône-et-Loire, Rhône, Isère, Savoie en de Haute-Savoie alsook door de Zwitserse kantons Genève en Vaud.

Het gebied wordt door de Ain van noord naar zuid verdeeld. Het westen bestaat uit vlaktes en lage plateaus. Het oosten is meer bergachtig met uitlopers van de Jura. De hoogste berg van Ain (en van de Jura als geheel) is de Crêt de la Neige, die 1720 meter hoog is.

Rivieren: de Ain, de Saône, de Rhône, de Veyle, de Chalaronne, de Reyssouze.

De Ain bestaat uit de vier arrondissementen:
*  Belley
*  Bourg-en-Bresse
*  Gex
*  Nantua

De Ain heeft 23 kantons
De Ain heeft 526 gemeenten


Jura
Jura (39) is een Frans departement.
Jura grenst aan de departementen Doubs, Haute-Saône, Côte-d'Or, Saône-et-Loire en Ain. Daarnaast grenst het aan het Zwitserse kanton Vaud.

De Jura bestaat uit de drie arrondissementen:
*  Dole
*  Lons-le-Saunier
*  Saint-Claude

De Jura heeft 17 kantons
De Jura heeft 545 gemeenten

http://www.montagnes-du-jura.fr/nl

Het Franse Juragebergte op kaart - Google Maps


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com

Andere artikelen Franse Jura