Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

De Col d'Izoard is een bergpas gelegen in de Franse Alpen. De bergpas is vooral bekend vanwege wielrenetappes in de Ronde van Frankrijk. Beklimming en Tour de France De Col d'Izoard is een lastig te beklimmen berg. Tijdens de Tour de France - waar de berg vaak in het etappeschema wordt opgenomen - wordt hij dan ook steevast aangeduid als een beklimming buiten categorie. De klim vanuit het zuiden (Guillestre) is 15,9 kilometer lang en heeft een gemiddeld stijgingspercentage van 6,9%. De klim vanuit Briançon is twintig kilometer lang en heeft een gemiddeld stijgingspercentage van 5,7%.

De Queyras is ideaal voor de wat gevorderde fietser - met zijn racefiets wel te verstaan. Een echte uitdaging is de Col Angel - startend vanuit Italie of in Frankrijk. Als je start in Italie - Brossasco - dan loopt het geleidelijk omhoog via Sampeyre en Castedelfino - hier wordt het wat stijler. Bij Chianale wordt het al behoorlijk stijl - een behoorlijk deel van de route naar de top is gemiddeld 14% waardoor de route vanuit Italie vrij zwaar is. Vanuit Brossasco (600m) loopt de klim helemaar door de vallei -  Valle Varaita. De aanval op de Col angel vanuit Frankrijk is minder zwaar, maar blijft nog steeds een flinke uitdaging. Vertrek kan bijvoorbeeld vanuit Guillestre.

wandelen queyrasDe Queyras is uitstekend geschikt voor fraaie en lange wandeltochten - randonnés.  Een voorbeeld :De lange, meerdaagse tocht met GR58 door het Parc Naturel Régional du Queyras gaat via de Hautes-Alpes via Ceillac, Bramousse, Brunissard, Souliers, Les Fonds, Le Malrif, Abriès, Ristolas, het lac Egorgéou, Saint Vérand en de Villard. Accommodatie is te vinden in Gîtes d'étape, Maisons d'hôtes, Chambres d'hôtes, Hôtels, Campings, Refuges en Auberges.

In het hart van het Regionaal Natuurpark van Queyras hebben ambachtslieden en boeren een coöperatie opgericht om hun producties te promoten en te verkopen. Sommige van hen bieden ook gastronomische producten aan. Andere leden van de cooperatie bieden producten aan die je in het dagelijks leven kunt gebruiken zoals: aardewerk, kaarsen, zeep, messen, lederen jassen en unieke houten speelgoed, boeken en foto's met diverse landschappen van de Alpen. 

Het is genieten in deze winkel van 400m2 groot.Vaak zijn er demonstraties van het graveren van hout en proeverijen van producten uit de streek - zoals jam, honing, koeken, likeuren en bieren. Vaak kunt u een gesprek aangaan met de lokale producenten

Saint-Véran in Queyras - hoogst gelegen gemeente van Europa

Saint-Véran hoort tot de Hautes-Alpes en de gemeente heeft 290 inwoners. De gemeente ligt volledig binnen het natuurpark van de Queyras. Het centrum van het dorp (kerk) is gelegen op 2042 m hoogte en Saint-Veran is geclassificeerd als "hoogste dorp van Europa" 1. Saint-Veran wordt echter voorbij gestreefd door Juf in Zwitserland (2133 m) en Trepalle in Italië (2069 m). Tignes, gemeente in Savoie (Frankrijk), heeft zijn kerk in 1790 m, maar het stadhuis, het is gelegen op 2 100 m.

ristolasRistolas kan een goed vertrek- of aankomstplaats zijn voor een wandeltocht naar  de refuge Viso. Natuurlijk kan ook langere tochten gemaakt worden: bijvoorbeeld naar Italie via de tunnel de la Traversette. Ristolas is een heel rustige gemeente in het Franse departement Hautes-Alpes (regio Provence-Alpes-Côte d'Azur) en telt ongeveer 100 inwoners. De plaats maakt deel uit van het arrondissement Briançon. De oppervlakte van Ristolas bedraagt 72,0 km², de bevolkingsdichtheid is dus 1,3 inwoners per km².

Tunnel de la TraversetteRistolas kan begin- of eindpunt zijn van een pittige bergwandeling in de Queyras. Vanuit Ristolas kunt u wandelen naar de "tunnel de la Traversette" die op 2900 meter googte ligt. Het kan ook zijn dat u vertrokken bent aan de italiaanse kant met de uiteindelijke bestemming refuge Viso of Ristolas.

De tunnel de la Traversette of Pertuis du Viso (in het italiaans: Buco di Viso, Përtus dël Viso en piémontais)is een tunnel op de grens Italie - Frankrijk. Hij is gemaakt tussen 1479 en 1480. Hij wordt beschouwd als de eerste tunnel in de Alpen.

Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com