Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Al drie generaties beoefent de familie Nougiert de kunst van gastvrijheid en fijne gastronomie in dit charmante hotel in St. Etienne de Fursac - Limousin. U kunt er genieten  van een cocktail aan de bar, luieren in de tuin, aan het zwembad of genieten van de rust van uw kamer. Het hotel ligt in het rustige dorp St. Etienne de Fursac - in het hart van de Limousin.

Voordat aan een wandtapijt (tapisserie) kan worden begonnen, moest er eerst een ontwerp worden gemaakt. Deze tekening (carton in het Frans) werden in ateliers door gespecialiseerde schilders eerst in spiegelbeeld gemaakt. Deze cartons werden onder de draden van de schering en de inslag gelegd - zodat de weverse wevers konden zien welk patroon ze moesten weven. Ze hadden dus lange tijd alleen zicht op de achterkant van het tapijt. Pas na het omdraaien zien ze het eindresultaat in spiegelbeeld.

Limoges-Bénédictins is het centraal station van Limoges. Het is gelegen aan de Orléans-Montauban spoorweg. Het werd genoemd Bénédictins door de aanwezigheid van een Benedictijner klooster dat gesloten is tijdens de Franse Revolutie. De eerste spoorlijn in de stad werd geopend in de jaren 1850. Het eerste station, gebouwd van hout werd geopend op 16 juni 1856.

foto porcelein dame cigaretPorcelein heeft een aantal fraaie eigenschappen als glans, hardheid, duurzamheid en witte kleur. Daarnaast is de lichtdoorlatendheid ook een heel mooie eigenschap. Hiervan wordt in talloze toepassingen gebruik gemaakt. Een prachtige en geniale toepassing is gevonden in het weergeven van fotos - zie hiernaast een foto in porcelein. Porcelein kan dusdanig gegraveerd en bewerkt worden dat in een oppervlak dunne en dikkere laagjes ontstaan.

Gite Petit Dejeuner Tourisme Limousin bloc ezflowIn de Limousin kan iedereen kiezen hoe hij of zij de vakantie doorbrengt. Kamperen bij de boer, logeren bij de lokale bevolking, een luxe stacaravan of een authentieke boerenhoeve huren. Of nog specialer: in een boomhut, mongoolse tent of een pipowagen! Durf te kiezen voor een ander en authentiek Frankrijk! Kamperen, camperplekken, vakantiehuizen, chambres d'hôtes, hotels, groepsaccommodatie -  Kijk hier voor de  Limousin - de weelde van de keuze.

Limoges-Bénédictins is het centraal station van Limoges. Het is gelegen aan de Orléans-Montauban spoorweg. Het werd genoemd Bénédictins door de aanwezigheid van een Benedictijner klooster dat gesloten is tijdens de Franse Revolutie. De eerste spoorlijn in de stad werd geopend in de jaren 1850. Het eerste station, gebouwd van hout werd geopend op 16 juni 1856.

Aubusson wordt wel de hoofdstad van de tapijtweefkunst genoemd. Waarschijnlijk is de industrie uit Vlaanderen geïntroduceerd door Maria van Henegouwen toen zij trouwde met Louis de Bourbon, graaf van La Marche.  De eerste tapijten werden 'verdures' genoemd. De naam is afgeleid van het Franse woord voor groen, 'vert'. Deze 15e-eeuwse tapijten waren afbeeldingen van landschappen zonder menselijke figuren.

De Limousin is echt een streek waar oude, hoogwaardige ambachten nog lang stand hebben kunnen houden. Sommige van die ambachten produceren producten die zo hoogwaardig en uniek zijn dat ze gekwalificeerd kunnen worden als "luxe" en "excellente" producten. Een aantal ondernemers is daarom aan een samenwerkingsverband begonnen met de naam "Luxe & Excellence".

Chateau de Pompadour Tourisme Limousin chapeauDe Limousin is een groene regio met veel landbouwbedrijven, een waar het goed onthaasten is. Op een netwerk van smalle weggetjes is het heerlijk fietsen door de verspreid liggende dorpjes en door de weilanden waar ongetwijfeld de dikke bruine Limousin koeien grazen. De regio maakt deel uit van het Centraal Massief. Ook stromen er langs dorpjes en oude steden de rivieren Dordogne en Vezère. Richard Leeuwenhart liet er zijn sporen na, die al fietsend via een speciale route met kastelen te volgen zijn.

orselein uit de Limousin en vooral Limoges is wereldberoemd. Al in de 18e eeuw werd in de buurt van Limoges de speciale witte klei ontdekt (kaolien genaamd) waarmee sindsdien zeer hoogwaardig en verfijnd porselein wordt gemaakt. Je kunt de rijke geschiedenis én de huidige manier van porselein maken in verkennen in Limoges envooral ook in één van de beroemdste porseleinfabrieken van Frankrijk - Bernardaud.

Saint-Junien is de lederhoofdstad én de hoofdstad van de leren handschoen. Al vanaf de 11de of 12de eeuw worden hier leren handschoenen gemaakt. Aan het einde van de 17de eeuw is de productie van handschoenen zelfs de belangrijkste activiteit van de stad.
Tegenwoordig zijn er nog maar twee zeemleerlooijerijen (Colombier en Gamcuir) maar die maken wel leer van de allerhoogste kwaliteit.

Wie Limoges zegt, zegt porselein. En wie porselein uit Limoges zegt, zegt Nationaal Museum Adrien Dubouché. Dit museum bezit de grootste openbare collectie porselein uit Limoges met 15.000 werken waaronder echte topstukken. De porseleingeschiedenis van Limoges begint in de 18de eeuw. Porselein was in opkomst in de Europse hoven en overal werd kaolin gezocht, de fijne klei die zorgt dat porselein fijn en toch hard is.
In de omgeving van Limoges werd een grote laag kaolin gevonden en zo ontstond een bloeiende industrie.

Vienne Limoges and Vienne riverDe Vienne is met een lengte van 372 km de belangrijkste zijrivier van de Loire. Ze onstpringt op 920 meter hoogte in het departement Corrèze (Limousin) en geeft dan achtereenvolgens haar naam aan twee departementen, de Haute-Vienne (Limousin) en de Vienne (Poitou-Charentes). Zij stroomt ook nog een stukje in het departement van de Charente (Poitou-Charentes), en bij Candes-Saint-Martin in het departement Indre-et-Loire (Centre) mondt zij uit in de Loire.

bernardaud 1Porselein uit Limoges is wereldberoemd. Al in de 18e eeuw werd in de buurt van Limoges de speciale witte klei ontdekt (kaolien genaamd) waarmee sindsdien zeer hoogwaardig en verfijnd porselein wordt gemaakt. Ontdek nu de rijke geschiedenis én de huidige manier van porselein maken in Limoges, in één van de beroemdste porseleinfabrieken van Frankrijk.