Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Limoges (Occitaans: Limòtges) is de hoofdstad van de Franse regio Limousin en het departement Haute-Vienne. De stad heeft circa 134.000 inwoners (250.000 in de gehele agglomeratie). De stad ligt aan de rivier de Vienne. In 1768 werd hier porseleinaarde ontdekt, en vanaf dat moment is Limoges bekend om zijn porselein.

Limoges werd door Keizer Augustus rond 10 v.Chr. gesticht als Augustoritum. Het was een belangrijk kruispunt van wegen. Talrijke Romeinse monumenten werden gebouwd: een brug van steen over de aanvankelijke doorwaadbare plaats, een forum op de helling, verscheidene thermen, een groot amfitheater, een theater op de banken van de Vienne, ondergrondse aquaducten, orthogonale straten, en luxe woningen.

Begin 4e eeuw werd de stad verlaten door zijn eigen inwoners en onderging het plunderingen. De eerste bisschop van Limoges, Sint Martial, bekeerde het gebied, en maakte het weer welvarend. De abdij bereikte zijn onafhankelijkheid van de bisschop van Limoges in de 9e eeuw. Deze abdij werd beroemd vanwege zijn bibliotheek, de twee na grootste in Frankrijk na Cluny. Limoges was beroemd in de Middeleeuwen vanwege zijn emaille op koper.

Bezienswaardigheden
*   Kathedraal St. Étienne van Limoges, mooi exemplaar gotische bouwkunst
*   Musée Municipal de l'Evêché (emaillemuseum)

*   Het museum bezit daarvan ruim 300 stukken, van de 12de eeuw tot heden. Voorts zijn er belangrijke Egyptische oudheden en Gallo-Romeinse vondsten, een mineralogische collectie en schilderijen, waaronder twee doeken van de in Limoges geboren schilder Auguste Renoir (1841-1919).

*   Musée National de la Porcelaine A. Dubouché (Nationaal porseleinmuseum)
*   Crypte St.-Martial
*   Tuinen van Evêché
*   Station van Limoges-Benedictins, ontworpen door architect Gonthier

Verkeer en vervoer
Limoges is bereikbaar vanaf Orléans via de Franse autosnelweg A20/E9. In de gemeente liggen de spoorwegstations Limoges-Bénédictins en Limoges-Montjovis.

http://www.tourismelimousin.com/
http://www.sejourenlimousin.com/
http://www.tourisme-creuse.com/

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage