Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Voordat aan een wandtapijt (tapisserie) kan worden begonnen, moest er eerst een ontwerp worden gemaakt. Deze tekening (carton in het Frans) werden in ateliers door gespecialiseerde schilders eerst in spiegelbeeld gemaakt. Deze cartons werden onder de draden van de schering en de inslag gelegd - zodat de weverse wevers konden zien welk patroon ze moesten weven. Ze hadden dus lange tijd alleen zicht op de achterkant van het tapijt. Pas na het omdraaien zien ze het eindresultaat in spiegelbeeld.

Het museum heeft een collectie van historische cartons ver zameld die in sommige gevallen te koop zijn in de originele staat. Veel cartons zijn ook gerestaureerd, worden geexposeerd of zijn als artistiek object te koop.

Het initiatief komt oorspronkelijk van de huidige conservatrice Chantal Chirac. Een van haar doelstellingen is het cultureel erfgoed van Aubusson - de cartons voor de tapisseries - te bewaren en herstellen voor het nageslacht. Door de opkomst van de nieuwe media hebben de cartons eigenlijk geen toekomst meer.

AM'carta
1 Rue de l'Aubreuvoir

(Pont de la Terrade)
23200 Aubusson

http://amcarta-cartonstapisserieaubusson.overblog.com/

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage