Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Op steenworp afstand van Baume-les-Messieurs, is Château-Chalon een opmerkelijk Jura dorpje dat zeker een bezoekje waard is. De tocht is gestart in Hotel Castel Dammandre in Les Planches-près-Arbois

Hooggelegen op zijn rotspunt waakt het dorpje Château-Chalon over zijn eeuwenoude schat:  Het wijnbouwgebied van Château-Chalon. Dit “Petite Cité Comtoise de Caractère” (Comté stadje met Karakter) is een schilderachtig dorpje met hoge wijnbouwershuizen. Laat u leiden door de straten om de Saint-Pierre kerk uit de 12de eeuw te bezichtigen. Deze wordt gekenmerkt door een combinatie van romaanse- en gotische kunst; bezit vele muurschilderingen en luxueuze meubels. Tegenover de kerk, het huis “le Froid Pignon”, opgenomen in de inventaris van de Historische Monumenten, nodigt u uit voor een interactieve reis door het land van de Gele Wijn en de hellingen van Haute-Seille.

Een uniek wijngebied
De Château-Chalon wijn is een uniek Jura druivensoort, de Savagnin, en heeft de AOC benoeming (Gecontroleerde herkomstbenaming) toegekend gekregen. Een wijnproeverij is de gelegenheid om de gastronomie van het Juragebergte te ontdekken: of het nu gerechten zijn als de Bresse kip, Forel met Gele Wijn, of croûte aux morilles. (gerecht met gedroogde morieljes). Zelfs een heerlijk stukje Comté of Morbierlaten zich goed vergezellen van een Jura wijn!

De Jurawijnen, 100% uit de streek
De zes AOC gecontroleerde herkomstbenamingen, als afdrukken van de gebieden rond de uitlopers van het Juragebergte, vieren de authenticiteit van de Jurawijnen : Arbois, Château-Chalon, l’Etoile, Côtes du Jura, Macvin du Jura en Crémant du Jura. De identiteit van deze wijnen zit ook in de druivensoorten van de wijngaard. De Pinot noir en de Chardonnay geven de Jurawijnen een klassieke noot, terwijl de Trousseau, de Poulsard en de Savagnin, typische jura-druiven, een originele, exotische smaak geven.

Net als het naburig gelegen dorp Baume-les-Messieurs, heeft Château-Chalon de titel ”Plus Beaux Villages de France” toegekend gekregen.

http://chateauchalon.free.fr/

http://www.montagnes-du-jura.fr/nl

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com

Andere artikelen Franse Jura