Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

De vier meren, het kleine Schotland van de Jura

 

Water is een belangrijk element om de samenstelling van de landschappen van het Juragebergte te begrijpen. Een van de indrukwekkendste voorbeelden van het massief is het gebied van de 4 meren: Narlay, Ilay, kleine Maclu en grote Maclu. In 1820 was de schrijver Charles Nodier erg onder de indruk van deze locaties, die hij zal omdopen tot “klein Schotland” voor de lichtval, kleuren en karakter.

 
Een plek om te bewonderen
Deze meren van het middelgebergte, met diepe en mysterieuze wateren, liggen dicht genoeg bij elkaar om er een dagtripje van te maken. Vanaf de uitzichttoren van de 4 meren en de “Pic de l’Aigle” (top van de adelaar), heeft een uitzicht over het hele gebied, en kunt u de prachtige groene- en blauwe kleurnuances bewonderen.

 
Heerlijk ontspannen en luieren
Even genieten aan de oevers van ieder meer is de gelegenheid om lekker te ontspannen, en te genieten van de heerlijke berglucht, of om te gaan zwemmen, een wandelingetje te maken, lopend of met de mountainbike.

Deze 4 meren hebben stuk voor stuk iets bijzonders: Ilay heeft zijn eilandje, de grote Maclu zijn prachtige turkooizen water, de kleine Maclu zijn waterlelies en Narlay, onder de schaduw van bosrijke bergen. Welke heeft uw voorkeur?

Te bezoeken links
http://www.juralacs.com/

Algemene informatie over het Jura Gebergte:
http://www.montagnes-du-jura.fr/nl

imageimageimageimageimageimageimageimage


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com

Andere artikelen Franse Jura