Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Les Planches-près-Arbois is een gemeente in het Franse departement Jura (regio Franche-Comté) en telt 94 inwoners (2009). De plaats maakt deel uit van het arrondissement Lons-le-Saunier.  Heel specifiek voor Les Planches-près-Arbois is de ligging aan het einde van een reculée!

Een Les Planches-près-Arbois is een geomorfologische formatie die eruit ziet als en diepe inkeping in een kalkstenen plateau en is heel typerend inde Jura plateaus.

Dit landschapselement vindt zijn oorsprong in het glaciale tijdperk en de hydrologische ontwikkelingen daarna.  Een reculée kan eenvoudig en kort (een paar kilometer) zijn als de Reculée van Vaux-sur-Poligny, of vrij lang en vertakt in meerdere cul-de-sac als in Baume-les-Messieurs. Een ander typisch voorbeeld is de Planches-près-Arbois met zijn circus-vormig hoefijzer aan ht einde.

Bijna alle reculées hebben een ondergronds waternetwerk waaruit grotten, bronnen en rivieren ontstaan die via het dal (de reculée) naar beneden stromen..

De Cuisance ontspringt aan het einde van de reculée en stroomt door naar Arbois.  Het landelijke gebied rond Les Planches-près-Arbois is ook onderdeel van het Natura 2000-gebied -  5 km ten zuid-oosten van Arbois.

Even voorbij Hotel Castel Damandre kunt u een wandelroute nemen die u na ongeveer 500 meter brengt naar de Cascade des Tufs.

http://lesplanches.arbois.com/

http://www.arbois.com

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

 


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com

Andere artikelen Franse Jura