Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Castel Damandre ligt te midden van weelderig groen onder aan een waterval in het prachtige Les Planches, in de vallei van de wijngaarden van Arbois. Het hotel beschikt over 19 comfortabele kamers, 2 suites met bubbelbad en 2 ruime appartementen die geschikt zijn voor 4 tot 5 personen. De accommodaties zijn allemaal stijlvol ingericht en goed uitgerust.

In het restaurant van het hotel kunt u in een gezellige sfeer genieten van regionale, culinaire hoogstandjes en wijnen uit de Jura. Het hotel beschikt over een tennisbaan, een biljarttafel en een zwembad, deze laatste is geopend van april tot en met oktober. Er zijn in de buurt van het hotel watervallen, grotten, wijngaarden, wijnproeverijen en leuke dorpjes, zoals Arbois te vinden. Op 30 minuten rijafstand vindt u meren en grotere steden. En ook La Saline Royale d’Arc et Senans - Werelderfgoedlijst van UNESCO - op de lijst van Unesco Cultureel Erfgoed.

EPCC Saline Royale
Grande rue
25610 Arc et Senans
Tél : +33 (0)3 81 54 45 45

http://www.salineroyale.com/

Meer info over het Franse Juragebergte: http://www.montagnes-du-jura.fr/nl

De rijke architectuurgeschiedenis van Arbois

Oude gebouwen: kastelen, kerken, voormalige kloosters, stadsmuren…de stad mag trots zijn op zijn erfgoed, die we ontdekken als we erop uit te gaan door de straten van de stad. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is de Saint-Just kerk, waarvan de klokkentoren het stadje domineert, en het silhouet samen met de kalkuitschuring “reculée des planches” de horizon siert. Arbois dankt zijn bekendheid tevens aan Louis Pasteur, die hier opgegroeid is. Zijn huis kan tegenwoordig bezichtigd worden; de kamers en laboratoria zijn nog precies zoals hij ze heeft achtergelaten. http://tourisme.arbois.com/accueil.htm

http://www.casteldamandre.com

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

 


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com

Andere artikelen Franse Jura