Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

quitoecuador 11De meeste mensen arriveren op de internationale luchthaven van Quito. Deze hoofdstad ligt op bijna 3000 meter hoogte, en je merkt direct dat de lucht ijler is. Doe het in het begin dus rustig aan, dus te minder last heb je van 'hoogtekwaaltjes'. Maak je een reis over land en kom je via Peru of Colombia in Quito, heb je geen last meer van de hoogte en kun je uitgebreider genieten van de stad.

Rondreizen
Vanuit Quito kun je diverse prachtige rondreizen door Ecuador maken. Dit kun je volledig op eigen houtje door gebruik te maken van het openbaar vervoer. Nadeel hiervan is het moeilijker is om in kleine bijzondere plaatsjes te komen omdat deze moeilijker te bereiken zijn met een lijnbus.
Je kunt ook bij een lokale agent een complete rondreis boeken. Een aanrader is De Andean Travel Company, een tour operator in het centrum van Quito. Deze organisatie staat onder leiding van een Nederlandse directie. Je kunt bij hen complete rondreizen boeken, maar ze kunnen je ook goed helpen om een rondreis door Ecuador te plannen. http://www.quito.com.ec

Bekijken
De Basilica del Voto Nacional lijkt op het eerste gezicht een kopie van Europese gotische kathedralen, maar als je dichterbij komt, zie je dat deze kerk in plaats van waterspuwers of gargouilles, dieren van de Galapos eilanden als decoratie heeft gebruikt. Er zijn miereneters, schildpadden en allerlei vreemdsoortige hagedissen in de architectuur verwerkt.
Je kunt met een lift naar de klokkentoren en over heel Quito en de omliggende bergen kijken. Het Plaza de la Independencia is het centrale plein van de stad. Met name op zondag komen hier veel lokale mensen samen om op de bankjes en het gras samen te keuvelen of wat rond te lopen. Er zijn dan ook veel voorstellingen om naar te kijken.
Het Plaza San Francisco is ook een verzamelpunt van lokale mensen. Met name op zondag staan hier ijscokarretjes, snoep- en sigarettenverkopers (sigaretten worden per stuk verkocht) en schoenpoetsers. Het is er vaak gezellig druk en er wordt veel muziek gemaakt.
Grenzend aan dit plein ligt het klooster van San Francisco.
Doen

Zo'n dertig kilometer buiten Quito staat pal op de evenaar het openlucht museum Inti-Ñan Solas Museum. Gidsen leiden bezoekers hier rond (Engelstalig) en vertellen je alles over het fenomeen evenaar.
Zo waren de vroege indianen er al lang achter dat dit een speciale plaats was. Ze aanbaden de zonnegod Inti en aan de hand van de stand van de zon zagen ze dat er twee dagen per jaar waren waarop hun schaduw exact recht ten opzichte van hun lichaam viel. Dit werden speciale feestdagen die op de evenaar gevierd werden.

De rest van het museum is gewijd aan de indianen die hier ooit leefden. Hun huizen zijn nagebouwd, hun keukens, muziekinstrumenten en gebruiksvoorwerpen zijn er allemaal te zien. Je kunt ook met een drie meter lange blaaspijp een pijltje in een cactus schieten, maar dan wel met een speciale ´magische´ hoofdtooi op, zoals zij dat toen ook deden.

Bestemmingen in de buurt
* Dertig kilometer buiten Quito ligt het openlucht museum Inti-Ñan Solas Museum, wat erg de moeite waard is (zie 'Doen').
*  Een uur rijden vanuit Quito ligt het stadje Cayambe, dat beroemd is om zijn ´bizcochos´, kleine zoute broodjes. In de Fabrico de bizcochos San Pedro, één van de vele bakkerijen waar de broodjes worden gemaakt kun je zien hoe bizcochos, zelf proberen bizcochos te maken en natuurlijk proeven.
* Op tweeënhalf uur rijden van Quito (in dezelfde richting als Cayambe) ligt de stad Otavalo, bekend om zijn prachtige natuur en het Placa de Ponchos waar je ieder souvenir kunt kopen dat je maar kunt bedenken.


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com

Andere artikelen Franse Jura