Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

quitoQuito Toerisme, het verkeersbureau van de hoofdstad van Ecuador, heeft PR- en marketingbureau Tourism Consultancy aangesteld als allround vertegenwoordiger in Nederland. KLM heeft een dagelijkse rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Quito, wat een groot strategisch voordeel is in de promotie van de bestemming. Nederland is voor Quito een nieuwe markt.

Met een eigen vertegenwoordiging erkent Quito het potentieel dat Nederland voor de stad heeft. In 2014 ontving Quito 9.587 bezoekers uit Nederland, op een totaal van bijna 480.000. Dat aantal is een stijging van 9% ten opzichte van 2013 en weerspiegelt de blijvende reislustigheid van Nederlanders. Met de directe vluchten van KLM verwacht Quito Toerisme goede resultaten voor dit jaar.

De promotie richt zich op belangrijke attracties. Het historisch stadscentrum werd al in 1978 door UNESCO uitgeroepen tot World Heritage Site en is het grootste en best bewaarde van Zuid-Amerika. Maar ook La Ronda, één van de meest traditionele straten van Quito, inspireert met het kleurrijke en traditionele leven van de inwoners. Dit in contrast met de moderne wijk La Mariscal, waar entertainment in restaurants en bars de boventoon voeren. De wijk is samen met het historische centrum onlangs uitgeroepen tot ‘Speciaal Toeristisch Gebied’.

Andere trekpleisters voor Nederlanders zijn de wandel- en fietsroutes in de Avenue van de Vulkanen, excursies naar de evenaar en het wolkenwoud, de warmwaterbronnen van Papallacta: rond Quito vinden bezoekers voor elk wat wils. Avonturiers kunnen met de trein vanuit Quito door de Andes naar de kust van Ecuador reizen.

Tot slot is Quito bekend om zijn keuken met traditionele gerechten die een mix van precolumbiaanse en koloniale tijd vormen, met zowel invloeden uit de Andes als het Iberisch schiereiland.

Kortom, Quito heeft een groot potentieel. De stad ontving in 2013 en 2014 de World Travel Award voor beste bestemming in Zuid-Amerika. De World Travel Awards worden beschouwd als de Oscars van de reisindustrie en de stad is opnieuw genomineerd door de titel. Andere gerenommeerde internationale referenties, zoals National Geographic Traveler, TripAdvisor en Lonely Planet bevelen Quito aan als een ‘must-see’.

De activiteiten starten direct. Tourism Consultancy is aanspreekpunt voor alle mediarelaties en contacten in de reisbranche en is verantwoordelijk voor het organiseren van persreizen. In het eerste jaar van de vertegenwoordiging zal de focus sterk liggen op het bekendmaken van de vele gezichten van de stad door middel van verschillende media activiteiten.

Website:http://www.quito.com.ec

Over Quito Toerisme
Quito, de hoofdstad van Ecuador, betovert haar bezoekers met koloniale architectuur, een rijkdom aan cultuur, een werkelijk prachtige locatie omringd door met sneeuw bedekte vulkanen, een uitstekende keuken en natuurlijk zijn vriendelijke bevolking. Al twee keer op rij werd Quito tijdens de World Travel Awards verkozen tot beste bestemming in Zuid-Amerika en momenteel is Quito voor de derde keer genomineerd voor een award. Quito was één van de 14 finalisten in de competitie voor de titel van de zeven wereldwondersteden.

Over Tourism Consultancy
Tourism Consultancy werd opgericht in 2007 als business consultancy voor toeristische ondernemingen. Het bedrijf specialiseerde zich in strategische keuzes voor toeristische ontwikkeling en heeft daardoor een schat aan kennis opgedaan in de uitdagingen waar reisbestemmingen of –ondernemingen mee worden geconfronteerd. Met die kennis levert Tourism Consultancy vandaag de dag maatwerk toeristische representatieservices in de Benelux markt, gericht op de Nederlandse en Vlaamse reiziger. Het bedrijf beschikt over een omvangrijk netwerk van contacten in de media- en reiswereld. Het credo: Dare. Inspire. Connect. Dare to do the unexpected, inspire your environment en connect everyone that matters. Tourism Consultancy heeft een strategisch samenwerkingsverband met Fame Creative Lab, gevestigd in Frankfurt, om grensoverschrijdende services aan te bieden. www.tourismconsultancy.com


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com

Andere artikelen Franse Jura