Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

quito 2Het Ministerie van Toerisme van Ecuador heeft 2015 uitgeroepen tot het "Jaar van de Kwaliteit in het Toerisme'. Verschillende maatregelen bieden een uitstekend kwaliteitsniveau in de toeristische voorzieningen van de bestemming Ecuador. De VVV van de hoofdstad, Quito Toerisme, is daarbij bekroond met het label ‘Marca Q’. Dit is een waarborg voor de kwaliteit van het toeristisch-recreatief aanbod ter plaatse.

Het Ministerie van Toerisme van Ecuador heeft 2015 uitgeroepen tot het "Jaar van de Kwaliteit in het Toerisme'. Verschillende maatregelen bieden een uitstekend kwaliteitsniveau in de toeristische voorzieningen van de bestemming Ecuador. De VVV van de hoofdstad, Quito Toerisme, is daarbij bekroond met het label ‘Marca Q’. Dit is een waarborg voor de kwaliteit van het toeristisch-recreatief aanbod ter plaatse.

Minister van Toerisme van Ecuador, Sandra Naranjo, bevestigt het belang van de toeristische sector voor de bestemming: "Toerisme is één van de belangrijkste bronnen van inkomsten in Ecuador en het creëert veel banen. Maar liefst één op de 20 werkenden hier heeft momenteel een baan in de reisbranche."

Luz Elena Coloma, managing director van Quito Toerisme, prees het initiatief tot kwaliteitsbevordering: "De hele toeristische sector werkt samen om een ​​uitstekend niveau van kwaliteit in de bestemming te kunnen bieden."

quitoDe genomen maatregelen richten zich op diverse vlakken van het toeristisch aanbod, waaronder de veiligheid en hygiëne in toeristische accommodaties. Daarnaast sturen ze aan op training en opleiding van werknemers in de toeristische sector.

Quito is een reisdoel voor meer dan 50% van de toeristen die het land bezoeken. De bestemming heeft tal van hoogtepunten, waaronder het grootste en best bewaarde historische stadscentrum van het Amerikaanse continent. Al in 1978 werd het een UNESCO World Heritage Site. Ook bezienswaardig is La Ronda, een van de oudste straten van de stad, die bezoekers een kijkje geeft in de oude ambachten van haar inwoners. Dit in contrast met de moderne wijk La Mariscal, dat met zijn overvloed aan entertainment een populaire bestemming is voor toeristen uit de hele wereld.

Ook rondom de hoofdstad kunnen bezoekers kiezen uit verschillende activiteiten: wandelen of fietsen op de ‘Weg van de Vulkanen’ in de Andes, uitstapjes maken naar het Nevelwoud, ontspannen in de warmwaterbronnen van Papallacta, of een trein nemen van de Andes naar de kust van Ecuador.

Quito heeft een groot toeristisch potentieel. Niet voor niets werd de stad dit jaar voor de derde keer op rij genomineerd voor de World Travel Awards als ‘Beste bestemming in Zuid-Amerika’. In 2013 en 2014 nam Quito de felbegeerde titel al mee naar huis.
 
Quito Toerisme bewaakt behalve het architectonische en culturele erfgoed van de stad ook de lokale gastronomische tradities. De recepten zijn momenteel ‘hip & hot’ en helpen mee om Quito op het internationale culinaire toneel te zetten. Het gevarieerde culinaire aanbod trekt ook een compleet nieuwe doelgroep aan.

De communicatiestrategie van Quito Toerisme evolueert steeds meer naar storytelling. Toeristen willen niet langer naar levenloze monumenten kijken. Bezoekers willen zich onderdompelen in de verhalen van de stad en hun eigen ervaringen creëren, vaak met een rol voor de inwoners. Of het nu gaat om winkelen bij een lokale markt, een sessie met een sjamaan die een reinigende ceremonie uitvoert, of een workshop met ambachtslieden in de straat La Ronda, Quito staat open voor het delen van verhalen met bezoekers uit de hele wereld.

Voor 2015 heeft Quito Toerisme zich tot doel gesteld om de beste VVV in Zuid-Amerika te worden en een voorbeeld te zijn voor de bestemming Ecuador. Het team van Quito Toerisme werkt ijverig aan het realiseren van dit doel en om van een bezoek aan Quito een onvergetelijke ervaring te maken.

www.quito-turismo.gob.ec
www.quito.com.ec

Over Quito Toerisme
Quito, de hoofdstad van Ecuador, betovert haar bezoekers met koloniale architectuur, een rijkdom aan cultuur, een werkelijk prachtige locatie omringd door met sneeuw bedekte vulkanen, een uitstekende keuken en natuurlijk zijn vriendelijke bevolking. Al twee keer op rij werd Quito tijdens de World Travel Awards verkozen tot beste bestemming in Zuid-Amerika en momenteel is Quito voor de derde keer genomineerd voor een award. Quito was één van de 14 finalisten in de competitie voor de titel van de zeven wereldwondersteden. www.quito.com

 

 

 


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com

Andere artikelen Franse Jura