Gerona (Catalaans: Girona (Officieel), Spaans: Gerona) is een provincie van Spanje en maakt deel uit van de autonome regio Catalonië.

De provincie heeft een oppervlakte van 5910 km². De provincie telde 753.046 inwoners in 2010 verdeeld over 221 gemeenten. Hoofdstad en tevens de grootste stad van Gerona is Gerona. Andere belangrijke steden zijn Figueres en de kustplaats Roses.

Catalonië (Catalaans: Catalunya, Spaans: Cataluña, Aranees: Catalonha) is een autonome regio van Spanje met als hoofdstad Barcelona. Het is erkend als een "nationaliteit" door zijn statuut van autonomie. Het heeft een inwonertal van meer dan 7,5 miljoen inwoners, deze inwoners worden Catalanen genoemd. Catalonië ligt in het noordoosten van Spanje aan de kust van de Middellandse Zee en heeft een kustlijn van 580 kilometer die bestaat uit de Costa Brava, de Costa del Maresme, de Costa del Garraf en de Costa Daurada. De regio grenst in het zuiden aan de Comunidad Valenciana, in het westen aan Aragón en in het noorden aan Frankrijk en Andorra.

Catalonië heeft een sterk ontwikkelde eigen identiteit en het gebruik van de Catalaanse taal wordt door de deelstaatregering sterk gepromoot. De Catalaanse Nationale Feestdag wordt gevierd op 11 september. Catalonië heeft drie officiële talen: Catalaans, Spaans en Aranees (Occitaans).

De Costa Brava (Catalaans voor Ruige, wilde kust) is een 200 kilometer lange kuststrook van de Middellandse Zee in Catalonië, (provincie Girona) in het noordoosten van Spanje die begint bij Portbou aan de Franse grens en loopt tot Blanes waar hij over gaat in de Costa del Maresme.

 http://en.costabrava.org/

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com

HOT

Terug naar Gerona - Costa Brava - Pyreneeën