Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

De keizerstad is niet alleen dankzij haar gunstige geografische positie een geliefde reisbestemming, maar ook omwille van de verscheidenheid van kunstrijkdommen, elegante winkels en cafés.

Gelegen bij het drielandenpunt Duitsland-België-Nederland is ook de Eifel makkelijk bereikbaar, zodat de veelzijdigheid van de locatie duidelijk is.

Bron van alle roem is in Aken het water, door Eifel-vulkanen opgewarmd tot 74°C en daardoor de warmste vindplaats aan deze kant van de Alpen. Na de Kelten leerden legionairs uit Rome, dat warm water pijn verlicht en ze dartelden rond in „Aquae Granis“, genoemd naar de Keltische god van de geneeskunst. Vandaag wordt de bijna tweeduizend jaar oude badtraditie in Aken nieuw leven ingeblazen door de Carolus Thermen Bad Aachen. Een nieuwe oude cultuur van het baden wordt gesticht: 'Wellness' en 'Fun', weldoende ontspanning en gezellige communicatie worden hier een buitengewone totale belevenis, waarbij het -warme -water wordt gebruikt als fundamenteel levenselixir.

Reeds de vader van Karel de Grote, Pepijn de Korte, had in Aken bij de geneeskrachtige bronnen een kapel en een koningsbad laten oprichten. In de tweede helft van de 8ste eeuw liet Karel de Grote, waaraan Aken zijn wereldbetekenis te danken heeft, kunstenaars uit heel Europa naar de stad komen om zijn woonplaats, het keizerlijk paleis, met veel pracht en praal te laten uitrusten. Het belangrijkste gedeelte, de Dom van Aken, werd in 1978 als eerste Duits bouwwerk
opgenomen in de Unesco-lijst van het werelderfgoed. De Dom beschikt over de kostbaarste schat ten noorden van de Alpen, die kan worden bezichtigd in de schatkamer.

Niet ver van de munsterkerk bevindt zich het gotische stadhuis, waarvan de rijk met figuren versierde gevel herinnert aan de koningskroningen die in Aken zijn voltrokken. Markt en steegjes werden voorbeeldig gerestaureerd -en rijkelijk
„geëxploiteerd“. Terwijl in de cafés bier wordt getapt, klateren op alle hoeken verschillende fonteinen. De uiteenlopende vormen van de fonteinen zorgen voor een levendig stadsbeeld – beginnend bij het „Fischpüddelchen“ tot aan Stirnbergs “Puppenbrunnen” is de verscheidenheid grenzenloos. In Schinkels classicistische Elisenbrunnen, het symbool van Aken, kan men het zwavelhoudende geneeskrachtige water proeven. De nogal scherpe geur weerhoudt
echter vele nieuwsgierigen hiervan.

Niet alleen helder klaterend presenteert de stad zich – men kan zich toeleggen op ernstige en vrolijke kunstbeoefening in het Suermondt- Ludwig Museum met uitgelezen stukken uit de middeleeuwen en in het Ludwig Forum voor internationale kunst met het gekste wat de moderne kunst te bieden heeft. De wooncultuur van de Akenaars vindt men in het Couven Museum, verschillende eerste, jubileums- en laatste uitgaven van het internationale perswezen vindt men in het
Internationales Zeitungsmuseum (Internationaal Krantenmuseum). Om de zeven jaar vindt de heiligdomsvaart plaats, die gelovigen uit de hele wereld aantrekt. In tegenstelling hiermee luidt het in het casino van Aken ieder nacht „faites vos jeux“, zodat ook goklustigen aan hun trekken komen. Op sportvlak zit men stevig in het zadel: het internationale ruitertoernooi (CHIO) in de Soers lokt ieder jaar vele ruitersportliefhebbers naar de stad.

Een paard, de „vrolijke hengst“, siert het Theater Aachen, dat net als het Grenzlandtheater en het ambitieuze concertleven, de jazzactiviteiten en andere alternatieven voor een levendige „performance-scène“ zorgt.
De Akenaars zijn beroemd als prijsuitreikers, of het nu gaat om de "Karlspreis" of om de „Orden wider den tierischen Ernst“. Wie niet tot de genodigden behoort, kan zich in het feestgedruis storten tijdens het carnaval of de traditionele kermis „Öcher Bend“.

Een zoet kerstgeschenk heeft Aken beroemd gemaakt over de hele wereld: de Printen, een donker, voedzaam honinggebak, dat bij uitstek verkrijgbaar is op de kerstmarkt van Aken.
Informatie:

www.aachen-tourist.de
 


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com