Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

In zijn verschijningsvorm is het stadhuis van Aken een getuigenis van vele eeuwen. Uit de tijd van Karel de Grote bleef de Granusturm behouden.

Op de fundamenten van het overige Karolingische paleisgebouw bouwde de Akense burgerij in de 14de eeuw het gotische stadhuis met een kroningsfeestzaal op de 1ste verdieping. Vandaag zijn daar getrouwe kopieën van de rijkskleinodiën uit de Weense Wereldlijke Schatkamer tentoongesteld, waaronder het rijksevangeliarium -een manuscript uit de hofschool van Karel de Grote -, de Stefanusbeurs, de sabel van Karel de Grote, de rijkskroon, de rijksappel en verschillende zwaarden.

Ze herinneren aan de 32 koningskroningen, die tussen 813 en 1531 in Aken werden voltrokken. Uit de 19de eeuw stammen de eveneens in de rijkszaal ondergebrachte grote historische schilderijen van de romantiek, de fresco’s van de Akense kunstenaar Alfred Rethel (1816-1859) met hun legendarische en historische scènes uit het leven van Karel de Grote. De in Aken geboren beeldhouwer Ewald Mataré (1887-1965) schiep de ramen van de zaal alsook het Mariaportaal en de bronzen deur van de hoofdingang. De rijk uitgeruste ruimten op de begane grond getuigen van de praal van de vrije rijksstad in de 17de en 18de eeuw, toen men het stadhuis ombouwde in een barok stadspaleis.

Informatie:
Rathaus (Stadthuis)
Markt
52062 Aachen
Tel.: +49/(0)2 41/432 73 10
Openingstijden:
Ma t/m zo 10.00 t/m 18.00 uur
Rondleidingen voor groepen en individuen:

www.aachen-tourist.de


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com