Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Congresstad Aken – Hightech equipment en historische sfeer voor buitengewone congressen. Vergaderen in Aken behaagde reeds de geleerden ten tijde van Karel de Grote.

De Europees-wereldse flair van de keizerstad stimuleerde de dichters, denkers en wetenschappers, die uit alle delen van de wereld naar het hof van Karel de Grote snelden.

Hun voorbeeld heeft door de eeuwen heen opgang gemaakt: Voor congressen, conferenties, seminaries en scholingen staat Aken bij de nazaten van de middeleeuwse intellectuele elite hoog aangeschreven. Wat hen aan het begin van de 21ste eeuw aan deze stad in het hart van Europa bekoort, zijn de uitstekende verkeersverbinding, het door de universiteit, hogescholen en talrijke onderzoeksinstellingen gevormde "intellectueel klimaat", een buitengewoon kunst-, cultuur- en café-aanbod en vooral een perfecte service rond iedere bijeenkomst.

Voor de kwaliteit van de congresstad Aken spreken indrukwekkende cijfers: Verschillende honderden kleinere bijeenkomsten, 40 tot 50 congressen met meer dan 200 deelnemers, waarvan 6 tot 7 grote congressen met meer dan 1.000 deelnemers per jaar zorgen ervoor, dat de stroom van de binnen- en buitenlandse gasten die naar de stad komen om te leren, informatie en ervaringen uit te wisselen en de dialoog met collega’s te onderhouden, nooit eindigt.
Niet in de laatste plaats groeit ieder jaar ook het aantal bijeenkomsten, die vast in Aken zijn gevestigd en waarvan de naam onlosmakelijk met de keizer Karelstad is verbonden -het West-Duitse Psychotherapieseminarie bijvoorbeeld, of de door het textielonderzoekscentrum van Aken jaarlijks aangeboden Akens textielcongres, het IKV-colloquium voor kunststofingenieurs uit de hele wereld of het Akens colloquium voor voertuig- en motorentechniek.

Het 'hart' van Aken als congresstad is het Eurogress: Het aan het einde van de jaren zeventig in de representatieve Monheimsallee in de onmiddellijke omgeving van het kuurpark, het casino en het grootste hotel van de stad, het Quellenhof Aachen, gebouwde congrescentrum was reeds de locatie voor de Deutscher Ärztetag (Duitse Artsendag) en talrijke partijdagen, maar ook voor de "Deutschen Historikertag" (“Duitse Historicidag”) en de"Jahrestagung der Deutschen Diabetes Gesellschaft" (“Jaarlijkse Conferentie van de Duitse Diabetesvereniging”).

12 zalen en conferentieruimten, die naargelang de behoefte plaats bieden aan 20, 200 of 1.700 gasten en zijn uitgerust met moderne conferentie- en communicatietechniek, staan hier ter beschikking. In het aangrenzende Dorint Quellenhof Aachen bevinden zich 12 exclusieve vergaderruimten en een balzaal die voor iedere soort bijeenkomst het aangepaste kader vormen.

Daarnaast biedt Aken een hele reeks andere vergaderplaatsen met telkens een eigen sfeer, van het postmoderne technologiecentrum tot de historische kroningszaal en van de ruime Audimax met studentensfeer tot het eerder gezellige Saaltheater.

Om de vraag, of de congresdeelnemers ook buiten het officiële programma aan hun trekken komen, heeft nog geen enkele organisator zich in Aken zorgen moeten maken. Het brede culturele aanbod van de stad, de vele terrasjes in de zomer, de gezellige kroegen in de winter oefenen op de gasten uit de hele wereld een magische aantrekkingskracht uit. Hier na een vermoeiende vergaderdag bij een glaasje bier of wijn ontspannen, is balsem voor de gestreste congres-gemoederen. Reeds menig heftig meningsverschil, waarvoor aan de conferentietafel zelfs geen schijn van een eensgezinde oplossing kon worden gevonden, is op een nachtelijk uur ergens in de oude stad van Aken tussen de Pontstraße en Krämerstraße op een rustieke cafétafel in alle waardigheid bijgelegd...

www.aachen-tourist.de


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com