Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Noord-Rijnland-Westfalen of Noordrijn-Westfalen (Duits: Nordrhein-Westfalen) is een deelstaat (Bundesland) in het westen van de Bondsrepubliek Duitsland.

Met 18 miljoen inwoners op 34.080 km² is het qua oppervlakte de vierde en qua inwonertal de grootste deelstaat. De deelstaat-hoofdstad (Landeshauptstadt) is Düsseldorf. Zie Kaart van Noord-Rijnland-Westfalen met + 1700 hotels  [Zie ook: Vakantiewoningen, bungalows en villas van Belvilla]

Noord-Rijnland-Westfalen grenst (met de klok mee) aan België (provincie Luik), Nederland (provincies Limburg, Gelderland en Overijssel) en de Duitse deelstaten Nedersaksen, Hessen en Rijnland-Palts. Noord-Rijnland-Westfalen is met een oppervlakte van 34.080 km² kleiner dan Nederland en net iets groter dan België.

Voor veel mensen is de naam Noord-Rijnland-Westfalen synoniem aan grote industriële complexen en uitgebreide, aan elkaar vastzittende, steden. Men vergeet dan echter dat het grootste deel van de deelstaat bedekt is met bossen en agrarisch gebied. De zuidelijke delen van het Teutoburgerwoud bevinden zich in het noordoosten. In het zuidwesten bevindt zich de noordflank van de Eifel. In het zuidoosten bevinden zich het dunbevolkte, bosrijke en toeristische Bergische Land, Sauerland, Siegerland en Westerwald. Het Sauerland is zeer geliefd als wintersportgebied, vooral ook bij Nederlanders. Daar bevindt zich ook het hoogste punt van de deelstaat, de Langenberg (843,2 m). De bekendere Kahler Asten is met 841,9 m net iets lager. Het laagste punt is het dorp Zyfflich bij Kranenburg, vlak bij de Nederlandse grens (9 m boven zeeniveau).


Kaart van Noord-Rijnland-Westfalen met + 1700 hotels (kmz-Nordrhein Westfalen)De belangrijkste rivieren die (deels) door Noord-Rijnland-Westfalen lopen zijn, de Rijn, de Ruhr, de Eems, de Lippe en de Wezer. De Ruhr is een zijrivier van de Rijn. Die laatste komt bij Bad Godesberg de deelstaat binnen en verlaat deze bij Emmerich in het noordwesten.

Er wordt een groot (inmiddels al ver gevorderd) project uitgevoerd om heel Noord-Rijnland-Westfalen van fietsbewegwijzering te voorzien.

Districten (Kreise)

   1. Aken (Aachen)
   2. Borken
   3. Coesfeld
   4. Düren
   5. Ennepe-Ruhr-Kreis
   6. Rhein-Erft-Kreis (voorheen Erftkreis)
   7. Euskirchen
   8. Gütersloh
   9. Heinsberg
  10. Herford
  11. Hochsauerlandkreis

    

  12. Höxter
  13. Kleef (Kleve)
  14. Lippe
  15. Märkischer Kreis
  16. Mettmann
  17. Minden-Lübbecke
  18. Rhein-Kreis Neuss
  19. Oberbergischer Kreis
  20. Olpe
  21. Paderborn

    

  22. Recklinghausen
  23. Rheinisch-Bergischer Kreis
  24. Rhein-Sieg-Kreis
  25. Siegen-Wittgenstein
  26. Soest
  27. Steinfurt
  28. Unna
  29. Viersen
  30. Warendorf
  31. Wesel


Bungalows - Vakantiewoningen - villas in Duitsland - aangeboden door Belvilla:


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com