Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

De plaats Rethymnon (Réthimnon) is een van de 4 departementen van Kreta met 81.936 inwoners (2001).

De hoofdstad is de stad Rethimnon. Rethimnon is een populaire badplaats.
De plaats ligt in het noorden van Kreta, tussen de aanvliegplaatsen Chania en Heraklion (Iráklio). Een fijn, langzaam aflopend zandstrand, een gezellige Venetiaanse haven met terrasjes, een boulevard  één van de gezelligste van Griekenland) met een grote diversiteit aan restaurants en een aantal leuke bezienswaardigheden vormen de ingrediënten voor een aangename zonvakantie.[Zie ook: Vakantiewoningen en bungalows op Kreta]

Te zien en te doen
In het gebied bevinden zich bekende kloosters als het Arkadi Klooster en Preveli Klooster, en een deel van het Idi Gebergte met het hoogste punt van Kreta, de berg Ida Psiloritis (2456 meter. Een andere bezienswaardigheid is de Kourtaliotiko kloof, die bij het palmenstrand van Preveli uitmondt in de Libische Zee.Verder heeft Rethymnon een groot fort en drie moskeeën.

Stranden
er zijn talloze mooie zand en kiezelstranden in rethymnon zowel aan de noord als de zuidkant van de provincie.
De bekendste hiervan aan de noorden kant van de provincie zijn; Episkopi, Gerani en rethymnon stad zelf en in het zuiden; Plakias strand, Rodakino strand, Damnoni, Ammoudi en vele andere.

Accommodatie
Rethymnon heeft een groot aanbod van hotels en appartementen, waarvan een redelijk aantal een paar kilometer buiten de plaats zelf gevestigd zijn. Rethymnon heeft ook 2 campings.

Verbindingen
U kan naar Rethymno reizen door het kiezen van een van de vele vluchten, die dagelijks naar Chania en Heraklion vliegen, ofwel met de boot van Pireaus rechtstreeks naar Rethymno haven varen. De dienst loopt op een dagelijkse basis. De afstand van de luchthavens van Chania en Heraklion naar Rethymno is 50km en 60km respectief.

De vlucht van Athene is 35 minuten. Voor vervoer binnen en voorbij de grens van de prefectuur van Rethymno u zou de openbare vervoer dienst kunnen gebruiken. Bussen (KTEL) tocht op een dagelijkse basis. Alternatief kan u een taxi gebruiken of kan een auto of motorfiets huren.

Meer weten
voor meer informatie over rethymnon u kunt de site van de provincie bezoeken op rethymnon.gr

Hotels in Griekenland

Vakantiewoningen van Belvilla

Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com