Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

De Duitse hoofdstad Berlijn is verdeeld in twaalf districten (Verwaltungsbezirke), die elk een eigen bestuur hebben. Deze districten zijn verder opgedeeld in een aantal stadsdelen (Ortsteile).

Binnen de stadsdelen bestaan veelal nog verschillende kleinere stadswijken, die echter geen officiële status hebben.

De grenzen van de districten en de stadsdelen volgen grotendeels de grenzen van voormalige dorpen en steden die tot de vorming van Groot-Berlijn (in 1920) zelfstandig waren. De huidige bestuurlijke indeling van Berlijn bestaat sinds 1 januari 2001; voordien telde de stad 23 districten, waarvan er nu een aantal samengevoegd is. Kaart (Google Maps) Berlijn

DistrictInwoners
31 maart 2008
Oppervlakte
in km²
Charlottenburg-Wilmersdorf 317.190 64,72
Friedrichshain-Kreuzberg 268.323 20,16
Lichtenberg 258.473 52,29
Marzahn-Hellersdorf 249.140 61,74
Mitte 329.078 39,47
Neukölln 307.395 44,93
Pankow 365.019 103,01
Reinickendorf 241.746 89,46
Spandau 223.862 91,91
Steglitz-Zehlendorf 290.506 102,50
Tempelhof-Schöneberg 331.764 53,09
Treptow-Köpenick 238.290 168,42

Kaart van de wijken in Berlijn:

Mitte,Wedding,Tiergarten)
Dit is het historische centrum van Berlijn en het hart van het voormalige Oost-Berlijn. Dit is het meest toeristische deel van Berlijn. Vele cafés, restaurants, clubs, galeries, en het museumsinsel zijn hier te vinden en de meest bekende gebouwen van Berlijn zoals de Brandenburger Tor, de Reichstag, de gebouwen van de Potsdamer Platz en regeringsgebouwen. De oevers langs de Spree zijn leuk om langs te wandelen. Je kan ook een bezoekje brengen met de kinderen aan de Zoologischer Garten.

Berlijn/Charlottenburg-Wilmersdorf WikiTravel Rating 1 (Charlottenburg)
Charlottenburg is het hart van de Westelijke stad, het is zeer bekend vanwege het mooie Schloss Charlottenburg en het grote aantal aan winkels op de Kurfürstendamm. Het bekende warenhuis Kaufhaus des Westen ligt in een zijstraat van de Kûrfürstendamm.

Friedrichshain-Kreuzberg (Kreuzberg)
Kreuzberg wordt geassocieerd met de linkse jeugdcultuur, kunstenaars en Turkse immigranten. Deze wonen vooral in Kreuzberg. Dit district is wat luidruchtiger dan de andere met vele cafés, bars en clubs maar ook enkele musea aan de grens met Mitte. Kreuzberg is de nieuwe hype van Berlijn aan het worden wegens de stijgende prijzen van onroerend goed in Prenzlauer Berg.

Pankow (Prenzlauer Berg)
Prenzlauer Berg is een trendy buurt in het noorden van het stadscentrum die vlak na de val van de muur populair is geworden bij studenten, kunstenaars en mediaprofessionals. Met veel cafés, bars. Pankow is voor de rest een woonbuurt. De Weissensee is een fraai meer in Pankow.

Tempelhof-Schöneberg (Tempelhof, Schöneberg)
een gezellige buurt met oudere hippies, jonge families en homoseksuelen, bekend zijn de markten op zaterdagen, de straatcafés (Akazienstraße) en de laissez-faire lifestyle.

Steglitz-Zehlendorf (Zehlendorf)
Zehlendorf is een van de meest groene (Grunewald) en rijke districten van Berlijn en heeft de grootste universiteit van de stad (Freie Universität), vergeet de grote musea niet en enkele historische gebouwen. In Zehlendorf ligt Dahlem, de villawijk van Berlijn.

Neukölln
Wijk waar veel allochtonen wonen.

Spandau
oude gemeente van Berlijn, volgens de Berlijners is dat al een andere gemeente, niet meer horende bij Berlijn. Het heeft een eigen centrum.

Lichtenberg
Lichtenberg bevat Tierpark Berlin, de grootste van de twee Berlijnse dierentuinen. Lichtenberg was ook de locatie van het uitgebreide hoofdkwartier van de Stasi, de Oost-Duitse geheime dienst. Het complex is nu een museum. De Berlin-Hohenschönhausen Memorial staat op de locatie van de oude Stasigevangenis. Sommige delen van Lichtenberg, rond de Weitlingstraße, zouden een bolwerk zijn van de Neo-Nazi's van Berlijn.

Reinickendorf
De luchthaven Tegel ligt hier, voor de rest is het een groene woonwijk

Marzahn-Hellersdorf
woonwijk met veel oude Oost-Duitse Plattenbau, dat is zijn woningen, uitgevoerd in systeembouw, en enkele groene accenten zoals het Wuhletal. De bezienswaardigheden zijn de dorpskerk en de oude molen.

Treptow-Köpenick

Kaart (Google Maps) Berlijn

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Toon hotels in de buurt van:
oon hotels in de buurt van:
Conferentiecentrum,Instituut,Markt of winkelcentrum,Metrostation,Monument,Museum,Populair gebied,Stadion of arena,Treinstation
Toon hotels in de buurt van:
Toon hotels in nabijgelegen steden:

Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com