Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Helsinki is de hoofdstad van de Republiek Finland. De stad ligt aan de zuidkust van het land aan de Finse Golf tegenover de hoofdstad van Estland: Tallinn. Helsinki is tevens de grootste stad en in alle opzichten het centrum van het land. De gemeente Helsinki telt ongeveer 610.000 inwoners; het stedelijk gebied heeft echter rond de één miljoen inwoners, zodat bijna een vijfde van de totale Finse bevolking in en om de stad woont.

Er zijn in Finland 36 nationale parken. Samen hebben ze een grootte van 8150 km². Natuurreservaten zijn speciaal uitgekozen gebieden waar veel minder mogelijk is dan in nationale parken, ze zijn bedoeld uitsluitend voor natuurconservatie en wetenschappelijke doeleinden.Wildernisreservaten zijn geen natuurreservaten in de strikte zin van het woord. Ze kwamen in Noord-Lapland tot stand niet enkel om het wildernis karakter van deze gebieden te bewaren maar ook om de Samische cultuur en hun op de natuur steunende vorm van levensonderhoud te beschermen. Deze gebieden werden in 1991 bij wet beschermd.

Unesco werelderfgoed i Finland in: Oud Rauma, Fort Suomenlinna, Oude kerk van Petäjävesi, Grafveld van Sammallahdenmäki uit de bronstijd, Hoge Kust / Kvarkenarchipel (gedeeltelijk in Zweden; uitgebreid in 2006), Geodetische boog van Struve (in Wit-Rusland, Estland, Finland, Letland, Litouwen, Noorwegen, Moldavië, Rusland, Zweden en Oekraïne).

Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com