Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Abu Dhabi (ook wel Aboe Dhabi of Abu Zabi) (Arabisch: أبوظبي) is een van de zeven emiraten van de Verenigde Arabische Emiraten. Het emiraat is met een oppervlakte van 67.340 km² het grootste emiraat van de Verenigde Arabische Emiraten.

Abu Dhabi beslaat 86% van alle grond in de Verenigde Arabische Emiraten. In het emiraat ligt ook de hoofdstad van het land, namelijk Abu Dhabi. Abu Dhabi heeft 1.975.000 inwoners en is daarmee na Dubai het emiraat met de meeste inwoners. In het emiraat zit ook het bestuur van de Verenigde Arabische Emiraten, evenals vele ambassades en vele aardolie bedrijven.

De grootst inkomstenbronnen van Abu Dhabi zijn financiële dienstverlening, industrie en de bouw, die zorgen voor een bnp van US$187 miljard (2008). Van het bnp komt 65,5% van de industrie (49,7% door olie[1]), 11% van de bouw en 23,6% van financiële dienstverlening.

Geschiedenis
Sporen van de eerste menselijke bewoning in Abu Dhabi dateren van het 3e millennium v.Chr. en waren herders en vissers. De meeste huidige inwoners zijn afstammelingen van de Bani Yas. In de 20e eeuw waren de belangrijkste inkomstenbronnen het fokken van kamelen, het plukken van dadels en het telen van groente in Al-Ain en in de Liwa Oase. Daarnaast zijn parelduiken bij Abu Dhabi en visserij een bron van inkomsten. De huizen van rijke mensen waren meestal gemaakt van palmbomen en leem. Later in de 20e eeuw was parelduiken de grootste inkomstenbron en het grootste exportproduct.

In 1939 werd er onder leiding van sjeik Shakhbut Bin Sultan Al Nahyan naar aardolie gezocht, dat in 1958 werd gevonden. De vondst verbeterde de economie en werden er betonnen huizen gebouwd en in 1961 werden de eerste verharde wegen aangelegd. Sjeik Shakhbut zag de olie als eemn langetermijninvestering maar zijn broer wilde de olievoorraden direct gebruiken voor het moderniseren van het land. Hierdoor werd de broer van de sjeik, Zayed Bin Sultan Al Nahyan, heerser van het land. Hij werd op 6 augustus 1966 sjeik van Abu Dhabi.

In 1971 werd Abu Dhabi onafhankelijk, grotendeels dankzij de inzet van Zayed. Abu Dhabi ging samenwerken met zes andere emiraten en werd onderdeel van de Verenigde Arabische Emiraten.

Geografie
Abu Dhabi is een grotendeels plat emiraat met een paar bergen bij Al Ain. Het grootste deel van Abu Dhabi is woestijn met als uitzondering enkele steden en de Liwa Oase.

Grote steden en plaatsen
Abu Dhabi heeft in totaal twee steden, namelijk Al Ain en Abu Dhabi.

    Abu Dhabi
    Al Ain
    Muzayri
    Masdar
    Ruwais

De luchthaven van Abu Dhabi is het Abu Dhabi International Airport in Abu Dhabi.

Hotels in de Verenigde Arabische Emiraten op Google Maps:

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com