Wat zijn de voornaamste attracties van de Costa Brava en de Pyreneeën van Gerona? Wat is de essentie van dit gebied voor de toerist.

In de provincie vind je een selectie aan attracties die gegroepeerd en gecombineerd kunnen worden rond de thema's:

Cultuur
Gastronomie
Natuur
Landschap

Enkele voorbeelden . . . . .

Cultuur:

Van de Salvador Dalí, de beroemde schilder van Empordà is op veel plaatsen werk terug te vinden. En als je eenmaal in deze regio bent heb je de mogelijkheid kennis te maken met Dali door de drie sites in de zogenaamde Dali-driehoek te bezoeken.

Het Dalí Theatre-Museum in Figueres herbergt een grote collectie van zijn surrealistisch werk waaronder ook de Dalí juwelencollectie. In Portlligat (Cadaqués) kun je het Salvador Dalí House-Museum bezoeken. Dit was de prive residentie van de schilder en ook was er zijn atelier. Er zijn nog steeds meubels uit zijn tijd aanwezig. De derde lokatie is het Gala Dalí Castle House-Museum in Púbol, in de gemeente La Pera.

Natuur
Het Garrotxa Volcanic Zone Natuur Park is uniek. Het gebied is 12,000 hectaren groot en wordt in zijn totaliteit beschermd. Er zijn meer dan 40 kraters waar de flora en fauna uniek is. In de loop van het jaar ontstaan steeds andere kleuren waardoor het gebied werkelijk uniek wordt. Ook uniek zijn de indrukwekkende bossen van La Fageda d'en Jordà, the Croscat en Santa Margarida vulkanen, de adembenemende vergezichten vanaf de Montsacopa vulkaan en het Batet plateau.

Landschap:
Santa Pau - een stad met middeleeuwse charme liggend in het hart van het Natural Park van de Garrotxa Volcanic Zone. Santa Pau. Het oude deel van de stad ligt rond het kasteel uit de 13e en 14e eeuw. Aan het vierkante centrale plein ligt de gotische kerk  Santa Maria. De architectuur kan ook bewonderd worden in de smalle straten die in de schaduw van het kasteel liggen. Door de smalle straten kun je naar de stadspoort lopen waar je een mooi uitzicht hebt op de vallei bij Santa Pau. Prachtige uitzichten zijn er ook bij Mare de Déu dels Arcs en Santa Margarida de la Cot.

Gastronomie

On the Costa Brava and in the Girona Pyrenees we’ve got it all. We’ve got fresh fish and seafood. We’ve got great meat and excellent cured sausages. We’ve got a wide selection of market garden produce. And we’ve also got a climate and a diverse territory that join forces with our gastronomic culture to produce exquisite results.

The cuisine of the Girona area is world-renowned for its creativity. Some illustrious names, such as Ferran Adrià and the Roca brothers, have placed it at the top of the world rankings, but there are many others who have contributed to turning our gastronomy into an art form and a symbol of these counties.

And to accompany it all, nothing could be better than the Denomination of Origin Empordà local wines

Meer info_ Costa Brava.org

 


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com

HOT

Terug naar Gerona - Costa Brava - Pyreneeën