Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Vanuit de haven van Corralejo kun je met de boot (kleine ferry) oversteken naar Isla de los Lobos - met spectaculaire glasbodem in de boot.

De boot vaart comfortabel in een korte cruise naar de overkant - onderweg kan een drankje worden besteld. Uiteraard kan de MTB mee.

Isla de los Lobos is een klein eilandje voor de kust van Fuerteventura dat valt onder de gemeente La Oliva. Verschillende boten varen een aantal keer per dag vanaf Corralejo op en neer naar het onbewoonde, 6 vierkante kilometer grote eiland dat zich drie kilometer noordoostelijk van Fuerteventua situeert.Op het eiland bevinden zich vulkaankegels, duinen, zoutpannen en stranden.

Het handvol huizen op het eiland, waar onder twee restaurants voor de dagjestoeristen, bevindt zich in El Puertito, het enige plaatsje van Lobos. Hier meren ook de overzetboten aan.

Geografie

Isla de los Lobos is een relatief jong vulkanisch eiland. Het ontstond ca. 2 miljoen jaar geleden. Een stuk jonger dan het naburige Fuerteventura dat 20 miljoen jaar geleden gevormd werd. De overblijfselen van de uitgedoofde en ingestorte vulkaan vormen het hoogste punt met 127 meter.

Geschiedenis

Isla Lobos Fuerteventura 2Ontdekkingsreizigers en Spaanse soldaten landden op het eiland vanaf het begin van de 15de eeuw. Ze troffen er een kolonie Monniksrobben ('zeewolven') aan die een makkelijke prooi bleken te zijn voor de hongerige avonturiers. De onfortuinlijke robben schonken het eiland wel zijn huidige naam.

In 1865 werd de vuurtoren opgericht aan de Punta de Martino. Sinds 1982 maakt het eiland deel uit van het natuurpark 'Parque Natural Dunas de Correlajo-Isla de Lobos' en geniet het een beschermde status.

Bevolking

Geen. Het eiland heeft geen vaste bewoners meer sinds 1968, toen de vuurtorenwachter met zijn gezin het eiland verliet. De achtergebleven huisjes in El Puertito zijn, op enkele uitzonderingen na, sterk vervallen.

Fauna en Flora

Op het eiland komen meer dan 130 verschillende plantensoorten voor. Enkele onder hen zoals de 'Berol' zijn zelfs endemisch, dat wil zeggen dat ze enkel op deze plaats voorkomen. De rotswanden aan de noordzijde van het eiland bieden een onderkomen aan verschillende soorten zeevogels.

Klimaat

Zeer droog en winderig. In de zomermaanden valt er zo goed als geen neerslag. Een twintigtal regendagen per jaar.

Huur je MTB fiets op Fuerteventura: http://www.easyriders-bikecenter.com

cicarVoor autohuur kun je altijd terecht bij Cicar - specialist voor de Canarische eilanden. Prima auto's voor een zeer scherpe prijs. De opgegeven prijs is altijd All Inclusive - dus met alle verzekeringen: http://www.cicar.com

 

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

De MTB-tocht naar Isla de Lobos was gesponsored door Stefan Wakeham van Easy Riders Bikecenter Fuerteventura.

easy riders mountain bike fuerteventura

 

 

 

 

 


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com