Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Cuba is een eiland in het Caribisch gebied dat het hoofdeiland is van het land Cuba. Het is het grootste eiland van de Grote Antillen.

Aan de noordkant wordt het eiland van west naar oost begrensd door de Golf van Mexico, de Straat Florida en de Atlantische Oceaan. Aan de oostkant wordt het van het eiland Hispaniola gescheiden door de Windward Passage. Aan de zuidkant ligt de Caribische Zee en aan de westkant de Straat Yucatan. De kusten van het eiland zijn over het algemeen moerasachtig en begroeid met mangrove. Cuba wordt omringd door koraalriffen en eilanden. Isla de la Juventud in het zuidwesten is het grootste. Vele andere kleinere eilanden of eilandengroepen, zoals de Jardines del Rey in het noorden en de groep rond Cayo Largo del Sur in het zuiden behoren tot de mooiste en meest ongerepte ter wereld. Het meest oostelijke punt van het eiland is de Punta del Quemado.

Langgerekte heuvel- en bergruggen lopen in oost-westrichting over het eiland. Cuba kan grofweg onderverdeeld worden in 3 bergregio's:
    De Sierra Maestra in het oosten met als hoogste top de Pico Turquino van 1974 meter hoog.
    De Sierra del Escambray (of Sierra de Trinidad) in het Centrale gedeelte, voornamelijk bestaand uit heuvels en vlaktes.
    De Sierra de los Órganos of de Vallei van Viñales in het westen.

De andere gebieden in Cuba zijn voornamelijk vlak terrein. Het westelijk deel van het eiland is het meest onherbergzame gedeelte. Het klimaat van het eiland is subtropisch.


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com

Andere vliegvelden