Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

taiwan 2Taipei of Taibei is sinds het einde van de Chinese Burgeroorlog in 1949 de facto de hoofdstad van de Republiek China en was tot 1956 tevens de hoofdstad van de provincie Taiwan. Het is de grootste stad van Taiwan met een oppervlakte van 271,77 km² en 2,5 miljoen inwoners (agglomeratie 8,1 miljoen). De Volksrepubliek China beschouwt Taiwan als een afvallige provincie en blijft Taipei zien als de hoofdstad van die provincie.

Geschiedenis
De oorspronkelijke bewoners van Taipei waren Ketagalan, die hier woonden voor de toestroom van Chinezen, die tijdens de periode van de Ming-dynastie (1368-1644) de stad binnenkwamen. In de 17e eeuw bezetten Spanje en Nederland delen van Taiwan. Zij noemden het eiland Formosa en controleerden vooral de nabijgelegen havenstad Chilung. Zij stimuleerden ook de immigratie van Han-Chinezen. Tot aan de Qing-dynastie was Taipei nauwelijks ontwikkeld.

Bezienswaardigheden
*   Nationaal Paleismuseum
*   Taipei 101
*   Mengjia Drakenbergtempel
*   Baoan tempel
*   Raohe nachtmarkt
*   Shilin nachtmarkt

Openbaar vervoer
Taipei's openbare verkeer bestaat uit een licht railsysteem (LRT / Light Rapid Transit) en een traditionele metro, de MRT (Mass Rapid Transit). Bij het normale treinverkeer wordt links gereden, wat nog uit de Japanse koloniale tijd stamt. Echter, in Taipei rijden de treinen rechts. Dit komt doordat de MRT door een Franse firma in de jaren negentig werd gebouwd, want ook in Frankrijk rijden treinen links, behalve de metrotreinen. Sinds de jaren tachtig is het centrale station ondergronds. Er is een uitgebreid en dichtvertakt bussysteem door de stad, juist in die gebieden waar de LRT en MRT niet komen. Het openbaar vervoer in Taipei is stipt, schoon en goedkoop en is dan ook populair. De MRT is vier-talig, Chinees, Taiwanees, Hakka en Engels.

Luchtverkeer
Midden in de stad bevindt zich de luchthaven Songshan (松山機場) voor vluchten binnen Taiwan. Op ongeveer een uur westelijk van Taipei bij Taoyuan bevindt zich de internationale luchthaven Taoyuan (voorheen Chiang Kai-shek) International Airport.


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com