Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Op 28 januari a.s. opent in het museum voor moderne kunst Arken in Ishøj bij Kopenhagen een grote expositie met werk van de Deense vorstin Margrethe II. De titel luidt Farvens Sjæl (‘De ziel van de kleur’).

De expositie, die tot en met 1 juli a.s. te zien zal zijn, toont het leven van de Deense koningin als kunstenares en markeert tegelijkertijd het feit dat zij veertig jaar op de troon zit. Margrethe II volgde in 1972 haar vader Frederik IX op na diens overlijden.
De Deense vorstin wordt door veel deskundigen geroemd als een veelzijdig kunstenares. Haar kunstproductie kenmerkt zich door een grote belangstelling om zich door middel van kleur uit te drukken. De expositie in Arken laat zien hoe de vorstin haar gevoelens via verschillende kleuren laat blijken. De werken die worden getoond omvatten o.a. poëtische en impressionistische doeken, dramatische en expressieve beelden en humoristische, fantasierijke découpages (geplakte collages). Ze zijn vervaardigd zonder de bedoeling ermee in de openbaarheid te treden. De vorstin tracht ondanks haar drukke dagelijkse werk tijd te vinden voor kunstuitingen en zo plaats te geven aan haar innerlijke gevoelens.


Meer informatie: Arken Museum for Moderne Kunst, Skovvej 100, DK-2635 Ishøj, tel. +45 4354 0222, www.arken.dk en www.visitdenmark.nl

Hotels in Topbestemmingen in Denemarken
Kopenhagen Ålborg
Kolding Århus
Odense Hirtshals
Billund Kastrup
Frederikshavn Middelfart
Esbjerg Vejle
Hotels in Top regio's in Denemarken
Hovedstaden Midtjylland
Noord-Jutland Regio Sjaelland
Sleeswijk-Holstein Syddanmark
Hotels bij Vliegvelden in Denemarken
Kastrup (CPH) Billund (BLL)
Aalborg (AAL) Aarhus (AAR)
Sønderborg Airport (SGD) Bornholm (RNN)
Esbjerg (EBJ) Odense (ODE)

Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com