Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Groot-Londen (Engels: Greater London) is een van de negen regio's van Engeland en het hoogste niveau in de bestuurlijke indeling van de agglomeratie rond Londen.

booking hotels booking hotels booking hotels booking hotels


Het bestuurlijke gebied van Groot-Londen ligt binnen de grote agglomeratie die de City of London, de City of Westminster en 31 andere boroughs vormen (de Metropoolregio Londen), en omvat wat gewoonlijk Londen wordt genoemd, de hoofdstad van Engeland en het Verenigd Koninkrijk. Het beslaat 1579 km² en had een bevolking van 7.172.036 bij de telling van april 2001. Men bewees dat de resultaten van de telling onnauwkeurig waren, en na zorgvuldig onderzoek publiceerde het Engelse bureau voor de statistiek een midjaars gemiddelde van 7.322.400, wat geloofwaardiger is dan de telling zelf. [De kaart van Great London op Google Maps]

Sinds 2000 wordt de regio Greater London bestuurd door de Greater London Authority (the "GLA"), en heeft een direct gekozen burgemeester, die gecontroleerd wordt door een gekozen gemeenteraad. Het hoofdkantoor van de GLA is in City Hall in Southwark. Tussen 2000 en 2008 was Ken Livingstone burgemeester van Londen. Hij werd op 1 mei 2008 opgevolgd door Boris Johnson van de Conservative Party.

De status van Groot-Londen is ongewoon. Het is officieel geclassificeerd als een Ceremonial county (exclusief de City of London, die op zichzelf een ceremonial county is) en als een van de negen officiële regio's. Het bevat 32 boroughs (inclusief the City of Westminster) en de City of London, die een uniek bestuur heeft dat teruggaat tot de 12e eeuw.

De term "Londen" wordt gewoonlijk gebruikt voor Groot-Londen of voor de stedelijke agglomeratie, niet voor de kleine City of London en haar centrum (dat over het algemeen "the City" of "the Square Mile" wordt genoemd). Maar in strikt wettelijke termen is Groot-Londen geen stad, (hoewel Westminster, een van de Londense boroughs, officieel een stad is, net als de City of London zelf). In ieder geval is Groot-Londen in praktische termen een stad, en wordt ook zo beschouwd.

De kaart van Great London op Google Maps