Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

In het zuidelijk grensgebied van Zuid-Frankrijk bevinden zich naast vele andere kastelen burchten die dienden als toevluchtoord voor katharen, een religieuze groep uit de late middeleeuwen. Het merendeel van deze burchten bevindt zich in het departement Aude in de streek Les Corbières. Ze staan meestal op steile, afgelegen heuvels. Voor toeristen en geschiedenisliefhebbers zijn het aantrekkelijke oorden voor een bezoek.

De katharen of Albigenzen vormden een religieuze beweging die zich vanaf het midden van de twaalfde eeuw over een groot gedeelte van West-Europa verspreidde. Ze werden door de Katholieke Kerk vanwege hun afwijkende ideeën als ketter beschouwd. De door paus Innocentius III en vazallen van de Franse koning Filips II Augustus georganiseerde Albigenzische Kruistochten tegen de in het zuiden van Frankrijk invloedrijke katharen leidden tot de val van de belangrijke stad Carcassonne. De katharen trokken zich als gevolg daarvan terug in afgelegen bergvestingen die voor hun belagers, de kruisvaarders, moeilijk te bereiken en nauwelijks te veroveren waren. De vijandelijkheden gingen na de overgave van Carcassonne nog zo'n twintig jaar door. Ten slotte raakten de katharen met Peyrepertuse in 1240, Montségur in 1244 en Quéribus en Puilaurens in 1255 hun belangrijkste bolwerken kwijt.

In 1659, toen de Frans-Spaanse grens met het Verdrag van de Pyreneeën ongeveer vijftig kilometer in zuidelijke richting opschoof, verloren de burchten ook voor de overwinnaars hun militaire betekenis.

Bekende burchten

  *Kasteel van Peyrepertuse
  *Château de Quéribus
  *Château Quillan
  *Kasteel van Montségur
  *Château Roque Fixade
  *Château de Montaillou
  *Kasteel van Puivert
  *Château d'Aquillar
  *Château de Termes
  *Château Villerouge Termenes
  *Château de Puilaurens

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com