Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Dit is een prachtige route van ogeveer 95 km. Op de heenweg volgt de route zuidkant van de rivier de Aude. Terug vanuit Trebes over de Noordkant van de rivier. Als je in de buurt van de rivier blijft zijn de fietsroutes in het algemeen vlak.

Wijk je van die routes af dan wordt het gebied al snel heuvelachtig en wordt het traject snel zwaarder. Meer iets voor de gevorderde fietser. In de zomer is het slim om vroeg te vertrekken om voor de middaghitte terug te zijn.

Aude (11) is een Frans departement, dat zijn naam ontleent aan de gelijknamige rivier, die door het departement stroomt.

De Aude (Atax in het Latijn), is een rivier in het zuiden van Frankrijk. Zij ontspringt in de Oostelijke Pyreneeën en mondt uit in de Middellandse Zee in Les Cabanes-de-Fleury bij Narbonne. De rivier komt door twee departementen van de regio Languedoc-Roussillon: de Pyrénées-Orientales met de steden Matemale en Formiguères, en het departement van de Aude met de steden Axat, Quillan, Couiza, Limoux, Carcassonne, Trèbes en Narbonne. De belangrijkste zijrivieren zijn de Galbe, de Bruyante, de Rébenty, de Aiguette, de Sou en de Orbieu.

In Aude liggen verschillende burchten van de Katharen. De bekendste is de Cité van Carcassonne. Zie ook: Burchten van de Katharen.

Het Pays Corbières Minervois is een pays in de Franse regio Languedoc-Roussillon ( departement Aude). Het is een samenwerkingsverband van gemeentes dat vooral gericht is op toerisme. Het pays bestaat uit de streek de Corbières en het gedeelte van de streek Minervois dat zich in het departement Aude bevindt.


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com